Focus

“Fer el servei que voldries rebre”

Tan senzill com fer realitat aquell servei que t'agradaria que t'oferissin. Neus Quimasó n'estava tipa, de lluitar contra els polls que de forma recurrent habitaven el cap de la seva filla amb inoperants agents de farmàcia, així que es va decidir a obrir un centre per oferir un mètode per extreure de forma pacient, però efectiva, aquest molest paràsit.

Però per a Neus Quimasó, fundar Fuig Poll el 2010, una empresa que ja disposa de tres franquícies arreu (Reus, Bilbao i Pamplona), va suposar una profunda reorientació vital, deixar enrere una carrera d'actriu de quinze anys, amb intervencions en sèries de televisió com ara El cor de la ciutat o Amar en tiempos revueltos i gires amb companyies com La Fura dels Baus. La crisi també va tocar de ple la seva professió i la va dur a l'atur l'any 2010, una circumstància procliu a rumiar què podia fer amb la seva vida professional. “Parlant amb altres mares, ens dèiem que pagaríem perquè algú d'una vegada pogués eliminar els polls”, recorda Quimasó, que es va afanyar a fer recerca a la xarxa per comprovar que sí que s'havien trobat alternatives en la lluita contra els polls que superaven els inoperants productes farmacèutics. En comprovar que a l'Estat espanyol no s'havia endegat cap iniciativa d'aquesta mena, va prendre impuls per “ser la primera a veure com s'obre un mercat, a ser pionera. A més, no es tractava d'un negoci en què crees una necessitat de consum, sinó que dónes servei per cobrir una necessitat social”. Tot optant pel camí alternatiu, el que passa per damunt dels pesticides de farmàcia que no ofereixen una veritable solució per foragitar els paràsits. Quimasó creu que al segle XXI ja és hora que abandonem els paràmetres dels pesticides.

El mètode Fuig Poll es divideix en tres fases: en la primera, amb un aspirador es divideix el cabell en sis zones per facilitar l'extracció de polls. En la segona, es pentina el cabell amb una pinta especial, llemenera, per extreure les llémenes. En la darrera, amb una lupa es comprova que la tasca de desparasitar ha estat realment efectiva. Com ho descriu Neus Quimasó, “es tracta de conjuminar una certa tecnologia, com els aspiradors i les lupes, amb la part ancestral, fer servir les mans, com fan els micos i feien les nostres àvies”.

Un servei com el que ofereix Fuig Poll va amarat de molta pedagogia i demana un esforç preventiu si no ens volem limitar només a guanyar batalletes als polls, i no la guerra. “Cal molta pedagogia amb els pares, que ens vénen amb molta informació errònia”. Mites com ara que els polls estan associats indefectiblement a la manca d'higiene, quan el poll, que vol sang i una temperatura constant a 35ºC, afecta tothom, o oblits com ara que el que realment és important és eliminar les llémenes, abans que esdevinguin nous polls. A les mares se'ls diu que “cal tenir consciència de plaga, que s'ha de vigilar diàriament el cap dels fills. Nosaltres desparasitem, però si no es fa prevenció constantment, de nou apareix el risc d'encomanar-se”.

Retorn als escenaris? Neus Quimasó sembla haver superat aquesta nostàlgia, tot i que reconeix que quan va al teatre amb la seva filla, en el moment que s'aixeca el teló, no pot evitar que li vingui “el cuquet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.