Emprenedors

Estudiants d'alta competició

Students Racing Team (SRT) és una empresa del món del motor creada per tres joves

Volem ser un taller transparent que treballi sempre per un preu just

Té un discurs coherent però és ràpid, molt ràpid. El motor és el seu món i es nota no només per la passió que posa en presentar Students Racing Team (SRT) sinó també per la quantitat de plans que té en marxa perquè l'empresa, que va néixer al 2011, funcioni. Àlex de la Rosa, un dels impulsors de SRT amb Marc Espín i David Creus, té molt clar quin és el seu objectiu: “Volem arribar a l'alta competició.” Explica que la idea va sorgir l'any 2010 quan eren estudiants de motor de l'escola Monlau de Barcelona i volien, a banda de fer les pràctiques que ja facilitava el centre, “aprendre tocant, des d'una vessant més pràctica”. Mantenen com a insígnia de l'empresa el primer kart cros que van comprar –un cotxe que “mai va arribar a funcionar”, com relata De la Rosa– amb el suport de la família. El primer contacte amb el món real va ser l'organització d'un esdeveniment off road per a particulars amb dos vehicles al circuit de Mollerussa. “La primera etapa va ser molt divertida”, diu De la Rosa, abans d'explicar que en aquests esdeveniments, que continuen organitzant com a part del negoci, ells s'ocupen de tot: “Muntem l'acte, fem de mecànics, acompanyem les persones interessades a viure una experiència amb un vehicle d'alta competició... Tot.” Ara ja tenen tres vehicles -un Citroën Saxo i dos karts cros– i també ofereixen el servei a empreses, fan cursos de conducció i participen en esdeveniments de motor com a col·laboradors.

Guanyar al febrer a l'Unidesert –un raid solidari per a estudiants que es fa al Marroc– va ser l'empenta que necessitava el grup d'emprenedors per formalitzar l'empresa amb una inversió de 86.000 euros. Es van traslladar a un local més gran a Esparreguera i van començar a plantejar-se nous projecte de futur sempre mantenint les dues branques ja engegades: l'organització d'actes esportius de motor i la participació a l'Unidesert donant suport a altres equips qui hi volen anar. Ara per ara ja treballen amb un parell. De fet, si una cosa caracteritza l'empresa, segons De la Rosa, és la integració dels estudiants en el seu dia a dia i en els seus projectes. Per poder finançar la participació dels equips i a la vegada fer una aportació a la gent del Marroc, SRT proposa Flashbag, un projecte solidari destinat als nens. La idea és senzilla: col·locar a les motxilles dels nens que recorren grans distàncies a peu per anar a l'escola tires de material reflector per evitar accidents. Amb el suport d'empreses o particulars es podrien repartir motxilles que portarien el nom dels patrocinadors entre els nens. En la línia de noves idees que afavoreixen el treball en equip i la col·laboració, els tres emprenedors també plantegen el coworking a l'Unidesert. Per tant, treballen per reunir recursos i facilitar la preparació, gestió i finançament dels costos de la prova.

SRT té dues iniciatives entre mans: un taller mecànic –que funciona a preus competitius des del setembre– i l'organització a Catalunya d'una primera carrera per a vehicles propulsats per energies alternatives creats per universitats i instituts, que també s'emmarca dins del seu objectiu de treballar amb el món educatiu. “Volem ser un taller transparent que treballi sempre per un preu just, a més d'oferir un lloc on els estudiants puguin arreglar els seus cotxes i no hagin de deixar-los aparcats perquè no poden pagar la reparació”, comenta De la Rosa.

Cada un dels socis s'ocupa d'una àrea de treball dins de l'empresa. Esperen consolidar el negoci en els propers dos anys. Reconeixen que sense el suport de la família no hauria estat possible engegar el projecte, que també ha tingut l'ajut d'empreses com Resinas i Colors, Doga, MacTac, BBG Service, Speed Car, RBG Seguros i i Megaropaintings.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.