Empreses

H2O inventa un cremador per adaptar les calderes a la biomassa

H2O Renovables ha patentat un cremador que permet la transformació d'una caldera de gasoil o llenya perquè funcioni amb biomassa. L'invent evita haver de comprar una caldera nova, que té un cost de fins a 60.000 euros per a una potència de 500 kW. Per contra, el cost del cremador volta els 6.000 euros. A més, el cremador pot cremar diferents tipus de biomassa accionant només un botó: es pot cremar pinyol d'oliva, raïm, closques d'avellana, ametlla, festuc i pèl·let, en funció de l'oferta i el preu de cada biocombustible.

L'empresa, amb seu a Jaén, ha obert una delegació a Cunit i està expandint la xarxa de distribuïdors a tot Catalunya. Carlos Fernández, cap de projectes, assegura: “Amb la nostra tecnologia l'estalvi energètic és del 70% el primer any, així que en un màxim de dos anys, es rendibilitza la inversió.” Arran de la implantació a Catalunya, H2O ofereix a deu empreses, amb un consum energètic superior als 40.000 euros, la possibilitat d'instal·lar-los gratuïtament el cremador. A canvi, en serà el subministrador del pinyol d'oliva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.