Societat

Brussel·les avisa que les aplicacions com Uber són “aquí per a quedar-se”

La vicepresidenta de la CE Neelie Kroes diu que la vaga de taxis “no funcionarà”

Nova defensa de la Comissió Europea de les aplicacions com Uber, que permeten compartir transport entre particulars. La vicepresidenta de la CE, Neelie Kroes, ha dit que aquests serveis són “aquí per quedar-se”. En un article al seu bloc, la responsable de l'Agenda Digital ha avisat que la vaga de taxis d'aquest dimecres “no funcionarà”. “La tecnologia digital està canviant molts aspectes de la nostra vida. Però no podem ignorar els nous reptes, o anar a la vaga, o prohibir les innovacions”, ha dit Kroes. Segons ella, cal “un diàleg real” i treballar amb les noves aplicacions “i no contra elles”. Kroes també ha demanat als usuaris que “paguin impostos i actuïn d'acord amb les normes”.

“El debat sobre les aplicacions de taxi és el debat sobre l'àmplia economia compartida. Ens força a pensar en els efectes pertorbadors de la tecnologia i en la necessitat de tenir emprenedors a la nostra societat”, destaca Kroes al seu blog.

Segons l'eurocomissària “està bé sentir simpatia per la gent que ha de fer front a grans canvis a la seva vida” com a conseqüència d'aquestes noves aplicacions digitals. “Els conductors han d'alimentar les seves famílies i planificar el futur, però com poden fer-ho si el futur no només inclou la competència de preu d'Uber sinó també cotxes sense conductors?”, s'ha preguntat.

Per Neelie Kroes, “no ajuda menysprear les preocupacions dels taxistes sobre la seva nova competència” però tampoc no es pot prohibir l'evolució tecnològica. “Els taxis poden tenir avantatges amb aquestes noves innovacions”, prediu l'eurocomissària, que destaca que les lleis no poden “criminalitzar una completa nova classe de ciutadans” per “protegir unes indústries que creuen que poden estar exemptes de la revolució digital”. “No és just en la resta de la gent, ni és realista”, adverteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.