Empreses

Freudenberg dobla guanys exportant un 8% més

La filial catalana del grup alemany de components i neteja preveu que tancarà 2014 amb xifres similars a les d'abans de la crisi

La filial espanyola del grup alemany Freudenberg va aconseguir l'any passat duplicar els seus beneficis i una facturació de 170 milions d'euros, gràcies a l'augment de les exportacions, que van créixer un 8%, i i ja representen un 60% de la producció. Segons Jaume Cané, conseller delegat de Freudenberg Espanya i responsable del grup per a Espanya, Portugal i el Marroc, els resultats de facturació de l'últim trimestre mostren que se segueix creixent en vendes i resultats, i això fa pensar que es tancarà l'any 2014 amb xifres similars a les obtingudes abans de l'inici de la crisi.

El grup Freudenberg es va establir a l'Estat espanyol el 1968 i té a Parets del Vallès uns 650 treballadors -un 10% de la població activa que hi ha al municipi- en cinc empreses: Freudenberg España, Telas sin Tejer (teles no teixides i filtres), Freudenberg Ibérica (juntes per al sector de l'automoció, primers equips i recanvis), Vileda Ibérica. (productes per a la llar), EagleBurgmann Ibérica (compensadors i tanques mecàniques) i Freudenberg IT Service.

Els resultats de la filial espanyola estan en consonància amb els generals del grup, que en l'exercici 2013 va aconseguir per quarta vegada consecutiva un nou rècord de facturació: 6.622,5 milions d'euros, amb un augment interanual del 4,8 per cent. També va augmentar la plantilla mundial amb 2.500 persones, fins arribar als 39.897 treballadors en centres de producció a 57 països.

Rússia, els Emirats Àrabs i el nord d'Àfrica són els nous mercats on aquesta firma exporta els seus productes, a més d'altres països d'Europa, fonamentalment per a sectors com l'industrial i l'automobilístic. Freudenberg és una empresa familiar que sota les marques comercials Vileda, O'Cedar, Wettex, Gala i Swash desenvolupa i fabrica juntes, components de tecnologia de vibracions, filtres, teles no teixides, productes per al tractament de superfícies, agents separadors i lubricants especials, productes mèdics i de mecatrònica. També desenvolupa solucions de programari i serveis de tecnologies de la informació, especialment per a empreses mitjanes.

Les cinc empreses de la filial espanyola del grup fabriquen components per al sector de l'automoció, materials per a altres indústries i productes de neteja.
Facturació
170 M€
Treballadors
650
Any de fundació
1968


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Freudenberg dobla guanys exportant un 8% més