Empreses

La clínica Tacir obrirà dos centres a Reus i Girona

La primera generació dels Castanera, la nissaga propietària del centre oftalmològic català, té els seus orígens l'any 1714 a Binèfar (Osca)

Vam ser dels primers d'Europa a instaurar el làser Excimer

La Clínica Oftalmològica Tacir, integrada dins el Batec Centre Mèdic Integral del Prat de Llobregat, celebra els 300 anys de la vinculació a la medicina dels seus fundadors. Per commemorar aquest tricentenari, la clínica preveu obrir dos nous centres especialitzats en la vista en el termini de dos anys.

“Ara treballem en la posada en marxa d'un nou centre oftalmològic a Reus, que preveiem obrir el primer quadrimestre del 2015”, explica el doctor Fernando Castanera, sisena generació familiar de la clínica fundada l'any 1997 a Barcelona. L'altra ubicació, encara no decidida definitivament, estaria ubicada a Girona, explica el propietari del centre mèdic. “Cada centre suposa una inversió d'uns 500.000 euros en instrumental especialitzat, més el costos corrent del personal i local”, afirma el doctor Castanera, que afirma que “la zona de Girona em fa una il·lusió especial pels records familiars”.

La clínica Tacir va facturar 1,5 milions d'euros el passat exercici i dóna feina a més de 30 professionals als dos centres de què disposa en l'actualitat. El primer que es va obrir va ser a l'Hospital Quirón Teknon de Barcelona. El segon que es va posar en marxa va ser al Prat de Llobregat ara fa tres mesos. Tal com explica el doctor, la idea és posar un responsable a cada centre que es vagi obrint “perquè cada vegada serem més grans”, assegura el membre de la sisena generació familiar, tot i que ara s'acaba d'incorporar el seu fill, Diego Castanera Gratacós.

Clínica Tacir va tancar el 2013 amb prop de 9.000 visites, la qual cosa suposa un augment del 9% respecte a l'any anterior. Pel que fa a la referència a cirurgies realitzades, el creixement va ser de 17%.

Pioners en làser.

En l'àmbit de la cirurgia refractària i cataractes -una de les especialitats del centre- al 1988 va ser pioner a l'Estat a l'instal·lar un làser d'Excimer, una eina molt útil per a la cirurgia. Ho va posar en marxa el pare de l'actual propietari abans de crear-se la clínica Tacir.“Per a nosaltres va ser clau obtenir aquest instrumental; només n'hi haviacinc a tot Europa”, diu Castanera.

La direcció de la clínica és partidària de la innovació. Així, al novembre del 2012 Clínica Tacir va posar en marxa la unitat de biomedicina en què s'apliquen tractaments naturistes per diagnosticar i tractar les malalties de l'ull. Va esdevenir un dels pocs centres de l'Estat espanyol en què es fusiona la medicina tradicional amb les teràpies alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La clínica Tacir obrirà dos centres a Reus i Girona