Empreses

CETT impulsarà un institut culinari internacional

El grup de formació també especialitzarà el seu hotel Alimara en el segment del turisme acadèmic

Des del 2009 s'hi han invertit 7,5 milions d'euros i la previsió per al 2015 és de 3,5

El grup CETT impulsarà l'any vinent un centre culinari a Barcelona amb vocació internacional i l'objectiu que sigui un canal de transferència de coneixement en temes de gastronomia, cuina i enologia. L'International Culinary Institute of Barcelona s'orientarà a professionals del sector però també a amants del món de l'alimentació i, en general, a persones que vulguin aprofundir en aquest camp. El centre posarà l'accent en aspectes com ara la dieta mediterrània, la cuina catalana o els aliments de proximitat, i organitzarà seminaris, tallers i altres propostes de formació no reglada. “Volem que sigui un nexe entre la gastronomia, el turisme, el món acadèmic i la ciutat de Barcelona”, explica Maria Abellanet, directora general i consellera delegada del grup CETT.

La creació d'aquest centre s'emmarca en els reptes que el CETT es va fixar el 2012 per reforçar el lideratge del grup en la innovació en la transferència del coneixement, l'excel·lència acadèmica i impulsar la seva vocació internacional. En aquest últim aspecte, el principal moviment es va fer el 2009 amb la creació del BAS, Barcelona Academic Services, dedicat a facilitar l'aterratge dels alumnes estrangers que vénen a estudiar al centre. “El BAS ens ha ajudat a entendre millor l'alumnat de fora i a adaptar-nos en qüestions com l'acompanyament inicial, els horaris, etc.”, diu Abellanet.

Si el 2009 només el 13% de l'alumnat del centre era estranger, actualment representa el 28% del total. La gran majoria (42%) vénen a través de programes internacionals específics (cursos d'estiu i d'hivern, programes semestral i programes a mida per a col·lectius internacionals), el 30% a màsters (dins d'una àmplia oferta), el 15% a graus universitaris (bàsicament del grau de turisme, gestió turística i gestió hotelera) i el 7% a cursos de cicles formatius de grau mitjà i superior i formació professional.

Des de 2009 s'hi han invertit 7,5 milions d'euros i només per al 2015 hi ha un pressupost de 3,5 milions. Una part estaran destinats a la creació de l'Institut però també a dos projectes més, per al desenvolupament dels quals el CETT espera obtenir també el suport d'altres institucions i empreses.

Especialització.

Un d'ells és l'especialització de l'hotel Alimara, actualment obert a qualsevol modalitat de client, però que aspira a centrar-se en el segment acadèmic, concretament en les persones que vénen a Barcelona atretes per la formació especialitzada que s'hi imparteix i també pel vessant lúdic i cultural de la ciutat. La directora general del CETT explica que han detectat un nínxol de mercat no explotat i que aquest perfil de turista va en augment: “La voluntat és crear un nou producte turístic.” Abellanet detalla que a hores d'ara el client de l'hotel Alimara, ubicat a tocar de l'edifici formatiu, al barri d'Horta de Barcelona, és molt divers, si bé predomina el turista urbà i el de congressos i convencions.

L'altre projecte destacat per concretar el 2015 és la creació de la càtedra CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona, que estarà dotada, en part, amb recursos de la Fundació Gaspar Espuña, vinculada al CETT i que vetlla pel compliment dels seus objectius fundacionals. També es buscarà la implicació d'altres institucions i empreses. La càtedra promourà la recerca i la divulgació; “Necessitem que tot aquest món es conegui i volem obrir-nos a la ciutat”, diu Maria Abellanet.

El CETT és un centre internacional de formació i transferència de coneixement especialitzat en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona. La seva creació, l'any 1969, va estar motivada per la necessitat d'oferir formació a un sector que tot just començava a emergir a la costa catalana. El centre ofereix graus i postgraus universitaris, formació professional, formació contínua i aprenentatge virtual.

Avui el CETT és un grup d'empreses que inclou l'hotel Alimara, la residència universitària Àgora BCN, Viatges Century, CETT Consultors i Barcelona Academic Services, empreses on els alumnes poden aplicar els coneixements apresos.

Més alumnes.

Aquest curs s'ha posat en marxa el nou grau de ciències culinàries i gastronòmiques, conjuntament amb el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), on els estudis estan adscrits a la facultat de Farmàcia, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia.

El nombre d'alumnes inscrits al CETT en el curs en marxa ha estat de 1.750 i la previsió per al curs 2014-2015 és arribar als 1.850.

Facturació

17,5 M€

Treballadors

188

Any de fundació

1969

Un 30% dels alumnes ja està treballant quan acaba els estudis. Anualment reben més de 1.500 ofertes de treball i en els darrers quatre anys s'han incrementat un 23%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CETT impulsarà un institut culinari internacional

Publicat a