Empreses

Torrons Vicens se centrarà en l'exportació a Europa

La firma d'Agramunt, que preveu augmentar la facturació un 10% enguany, obrirà botigues a França, Bèlgica i Alemanya el 2015

Torrons Vicens ha iniciat un pla per potenciar les exportacions bàsicament destinades a l'Europa central. L'empresa d'Agramunt (Urgell) preveu obrir botigues a Alemanya, França i Bèlgica durant el 2015. “L'objectiu és passar del 20 al 40% de la facturació destinada a les vendes a l'exterior en poc temps”, explica Àngel Velasco, propietari de l'empresa agramuntina que unes arrels que es remunten a l'any 1775.

Amb aquests nous establiments s'arribarà a la quarantena de punts de venda -el 50% franquícies- repartits per Catalunya, Perpinyà, Moscou, Dubai, Madrid, Màlaga, Marbella i Palma, entre altres ciutats. El propietari de l'empresa explica: “Amb les obertures en indrets turístics ja venem el 35% de la facturació fora de les dates nadalenques.”

Amb la qualitat, la tradició i la innovació com a base, Torrons Vicens disposa d'una plantilla de 180 persones en plena temporada i de 120 en els mesos de
menys activitat. La facturació va ser de 14,5 milions d'euros en l'exercici passat, una xifra que l'empresa preveu tancar amb un percentatge del 10% d'increment enguany. Una de les darreres novetats de la firma urgellenca és el torró de gintònic, que ha estat possible gràcies a l'experiència de la firma torronaire i a l'alta gastronomia del xef Albert Adrià.

Torrons Vicens invertirà mig milió d'euros en l'ampliació de les instal·lacions de xocolates Jolonch, adquirida fa poc i també situada a Agramunt. “L'objectiu és adequar abans del maig un espai amb capacitat per a 500 persones, sobretot gent gran i estudiants, per degustar xocolata desfeta i gaudir del museu de la xocolata a la pedra”, diu Velasco.

Facturació

14,5 M€

Treballadors

180

Any de fundació

1775

Torrons Vicens es consolida com una firma exportadora, i té l'objectiu de situar aquests dolços als principals països europeus. La família Velasco va adquirir la firma el 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Torrons Vicens se centrarà en l'exportació a Europa

Publicat a