Focus

Mostrar més solidesa

Les cotitzades catalanes al selectiu Íbex 35 volen mostrar al 2015 la fortalesa que ja han anat evidenciant durant el darrer any. Algunes han recuperat o consolidat la seva condició de valor refugi, i altres volen ser les favorites de la cartera

A reforçar el seu caràcter defensiu

Abertis, que a partir d'ara, després d'un temps de desinversions, es vol centrar en el seu core bussines, és a dir, les autopistes i les infraestructures de telecomunicacions, és vista pel mercat com un valor sòlid per mantenir, amb suports en el 15,96. La seva evolució anual, amb revaloracions que no han assolit el 2%, només va notar una certa sotragada en la crisi borsària del mes d'octubre passat, quan l'acció va caure fins a 13,47, i les previsions dels analistes coincideixen a assenyalar que entra en un període d'estabilització en què reforçarà el seu caràcter defensiu.

Un valor que vol seguir sòlid

El 2014 ha estat un any plàcid per a CaixaBank, que ha vist com l'acció es mantenia ferma, amb una revaloració de gairebé el 15% al llarg de l'any, fidel reflex d'haver esdevingut un valor que el consens del mercat recomana de forma majoritària comprar o mantenir. Amb tot, durant les darreres setmanes viu en un escenari lleugerament baixista, amb suports del 4,04-4,15. Tot i que entre els analistes no s'entrelluca encara un brot alcista d'una certa volada, el cert és que les perspectives per al nou any són prou interessants, amb un benefici per acció que pujarà del 0,13 al 0,26.

Un 2015 per refermar l'estabilitat

El valor del Banc Sabadell ha transitat pel 2014 amb passa ferma, amb una revaloració de l'acció del 15,26% en un any, situada ara en un rang del 2,7-1,8. En el consens de mercat, si bé es comenta que els escenaris a llarg termini en què es movia han deixat de ser alcistes, cal valorar, i molt, que les caigudes en el curt termini s'han estabilitzat. Així mateix, la previsió per al 2015 ens diu que el PER passarà del 27,17 actual a un 15,63, mentre que, pel que fa al benefici per acció, si ara es troba en el 0,08, el 2015 se situarà en el 0,14. Es consolida com a valor per mantenir o comprar.

Superat l'escenari baixista

L'empresa de serveis FCC ha vist com en les darreres sessions del mercat l'acció ha experimentat una certa recuperació, cosa que fa pensar al mercat que ja no es mou en escenaris de caire baixista, i ja s'hi veu un preu objectiu de 12. De fet, en el consens ja predomina l'opció de mantenir el valor en cartera, tot realçant el seu caràcter defensiu, per damunt de l'opció de vendre, i també hi ha recomanacions de comprar. Amb vista al nou any, les previsions són que el PER evolucioni d'un 119,3 a un 25,9, mentre que el benefici per acció passaria, dins d'aquesta visió, del 0,100 al 0,460.

Un favorit en cartera, malgrat tot

La qualitat de favorit per a qualsevol cartera d'inversor, la farmacèutica Grífols no la va perdre durant el 2014, i no la perdrà pas durant el 2015, malgrat que durant l'any que deixem el valor de l'acció hagi perdut un 4,8%. Així, del PER de 20,152 del 2014 passarà, segons s'estima al mercat, a un de 18,567 al nou any, mentre que el benefici per acció transita des de l'1,640 a l'1,780. Val a dir, però, que des que va assolir uns màxims de 42,41, ha anat perdent el recorregut alcista a llarg termini. No obstant això, al mercat predomina per damunt de tot l'opció de compra.

Acomodat en escenaris estables

La companyia energètica Gas Natural ja fa uns quants mesos que està instal·lada en un escenari clarament alcista pel que fa al llarg termini, si bé en el curt termini, com apunten algunes opinions, podria mostrar petits senyals de cert esgotament en aquesta trajectòria, sobretot si perd la base de 20,22. En tot cas, al mercat hi sovinteja la posició de comprar i mantenir, tot donant constància de la innegable fortalesa del valor. Amb vista al nou any, segons els analistes és previst que el PER passi del 15,27 al 14, mentre que el benefici per acció evolucionaria d'un 1,38 a un 1,50.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.