Economia

Hollande sobre Grècia: “El programa que presenten és seriós i creïble”

El president francès es mostra optimista de cara a arribar a un acord en la reunió de l'Eurogrup d'aquest dissabte

El president de França, François Hollande, s'ha mostrat aquest divendres optimista de cara a que l'Eurogrup arribi a un acord amb Grècia aquest dissabte perquè el programa que va presentar aquest dijous a la nit “és seriós i creïble”.

“Ara cal arribar a un acord en les negociacions, però amb la voluntat de segellar-es”, ha afegit el cap de l'Estat francès, que ha remarcat que “fa falta disciplina” però també “allargar la mà” a un país “en dificultats”.

Amb tot, Hollande ha remarcat a París i davant els mitjans de comunicació que “les pròximes hores són importants” perquè “encara no hi ha res fet”.

La reacció de Hollande es produeix després que el govern grec d'Alexis Tsipras enviés als seus socis europeus de l'euro una proposta que contempla, entre altres punts, una reforma del sistema de pensions i de l'impost sobre el valor afegit (IVA) i una reducció del pressupost destinat a Defensa.

El president francès, en l'ala menys crítica amb Grècia d'entre els països de la zona euro, ha assenyalat que París farà “tot el possible per arribar a un bon acord, un acord respectuós” perquè amb la seva proposta Atenes ha demostrat que “vol romandre a la zona euro”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.