Empreses

Créixer, tenint present el vessant humà

La consultora Top Ten Franquicias aposta per una nova metodologia de treball

La companyia detecta la capacitat de les persones per fer créixer la firma

El sector de la consultoria especialitzada en creixement via franquícies ha estat tradicionalment liderat des de Madrid, amb consultories amb una metodologia més aviat tradicional. El maig del 2015, Noelia Hurtado i dos socis més van posar en marxa Top Ten Franquicias, una consultora especialitzada en la creació, el desenvolupament i l'expansió de negocis i franquícies, perquè donés un aire fresc a aquest sector des de Catalunya. “Hem posat en pràctica una forma de treballar molt rigorosa, de manera que les empreses poguessin fer els seus processos d'expansió d'una manera segura i controlada”, explica Hurtado.

La nova metodologia de treball que han fet servir consisteix a analitzar la situació de l'empresa des de diferents òptiques, i aquí és on radica la seva particularitat. Top Ten Franquicias té en compte un dels elements de les organitzacions, que sovint es deixa de banda quan es planeja el seu creixement. Analitzen a fons el factor humà de les companyies i sobretot si estan capacitades per assumir els canvis de paradigma que suposa un procés d'expansió empresarial. “Ens troben amb casos de direccions que no tenen les habilitats bàsiques per liderar el creixement i això pot ser un motiu determinant del fracàs”, explica Hurtado. A més a més, analitzen la part jurídica, i la del negoci, de manera que la seva via de creixement sigui la més rendible i financerament més adequada.

Un cop endinsats en l'empresa, a Top Ten Franquicias defineixen de quina manera ha de fer el seu pla de creixement, si bé per franquícies, establiments propis o mitjançant la internacionalització. I, fins i tot, la consultora descarta els plans de creixement si no veu les garanties d'èxit o bé recomana altres fórmules d'expansió tot i la idea inicial de la companyia.

L'altre puntal sobre el qual treballa la consultora és fer l'acompanyament en la implementació. “Per nosaltres és clau estar al costat de l'equip directiu per gestionar el creixement, i que ens vegin com a part de la direcció”, explica la directora de Top Ten Franquicias.

Així mateix, la consultora té molt clar que ha de vetllar perquè la cultura de cada empresa no es perdi en el procés de creixement; a més a més, que sigui capaç de traslladar-la al seu punt de venda.

Per aplicar tota aquesta metodologia, Top Ten Franquicias compta amb un equip de catorze consultors sèniors especialitzats en diferents àrees que assumeixen cada projecte sota un sistema de treball de col·laboració.

Justament per aquesta filosofia de treball en equip, amb pocs mesos de vida Top Ten Franquicias va arribar a un acord amb Franquícies.cat, el primer portal de les franquícies d'aquest sector escrit íntegrament en llengua catalana. Amb aquesta aliança aspiren a liderar el sector de les franquícies a Catalunya, i que es posicioni com una empresa líder en l'expansió de negocis a Catalunya. Top Ten Franquicias, que tancarà l'any amb una facturació de 100.000 euros, espera arribar als 500.000 l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.