Gran angular

Trasters urbans per a ‘start-Ups’

centres de trasters al centre de Barcelona té OhMyBox!, una empresa especialitzada en espais per a pimes i emprenedors

Hi ha moltes start-ups, pimes i autònoms que no tenen suficient espai per guardar part de l’estoc que requereix la seva activitat. La solució seria canviar d’ubicació per trobar un local més gran, amb una dependència específica amb funció de magatzem. El problema, però, és que fer el pas requereix temps i, el pitjor, una despesa més gran a final de mes, fet que un emprenedor o autònom moltes vegades no es pot permetre.

L’aparició dels trasters urbans sovint pot donar un cop de mà, moltes vegades de manera provisional, als propietaris d’empreses petites i a certs professionals que disposen d’oficines amb pocs metres quadrats.

Emprenedors i petits empresaris hi dipositen material d’oficina com arxivadors i documentació. “El traster urbà es converteix en una prolongació més de l’oficina o del despatx, on acudir de manera ràpida i accessible en cas de necessitar els objectes”, explica Nicolás Pérez cofundador i director general d’OhMyBox!. Aquesta empresa, que ha fet una inversió de 4 milions d’euros, té en l’actualitat quatre ubicacions al centre de la capital catalana, als carrers Calàbria, València, Mariana i a la plaça de les Glòries. Hi ha autònoms, arquitectes, comercials i professionals que treballen pel seu compte que utilitzen aquests magatzems urbans per guardar tot tipus de materials, ja que si no fos així els ocuparia un espai a la seva llar o despatx.

Empirik, una empresa de disseny gràfic, imatge corporativa i impressió de samarretes amb missatges polítics pro independència, va trobar la solució per poder emmagatzemar, de manera transitòria, samarretes i altres objectes “perquè les oficines ja ens queden petites i fins d’aquí a uns mesos no podrem mirar altres despatxos”, assegura Sergi Galceran, soci fundador de la firma nascuda el 2017 i que aviat disposarà d’un quart treballador. Galceran diu que disposar d’un traster urbà “és ideal”: “Amb el codi d’accés pots utilitzar l’espai les 24 hores del dia i entrar amb el cotxe a l’interior per recollir les pertinences.” En aquest centre, a més, hi ha servei de recepció força hores, cosa que facilita les relacions amb el client.

L’empresa Washrocks, un servei de bugaderia a domicili a través d’app també utilitza OhMyBox! Aquesta pime recull roba de llit, vestits, etc., des de les 7 del matí fins a les 11 de la nit, però el centre de neteja tanca a mitja tarda. “Les hores que hem de guardar el material dels clients el portem al traster urbà per no tenir-los a la furgoneta”, diu Sergio Ambrogio, director general d’aquesta petita empresa que va néixer a Barcelona el 2014. “Busquem seguretat i comoditat”, sentencia Ambrogio, que actua a través de Washrocks també a Madrid, València, Sevilla i el Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.