La Borsa
Més valors

Borsa

Amenaces sobre el ‘ral·li’ dels torrons

Tot i unes valoracions molt atractives, les incerteses sobre el ‘Brexit’, sobre Itàlia i sobre la guerra comercial aigualeixen les esperances que les borses registrin pujades durant les últimes setmanes de l’any.

Els bancs no s’allunyen de l’ull de l’huracà

La polèmica sobre l’impost de les hipoteques, tot i la resolució favorable als seus interessos, s’ha convertit en el darrer maldecap d’un sector que acumula caigudes importants aquest any.

La tecnologia marca el pas (cap amunt)

Enmig de la quarta revolució industrial, el creixement exponencial dels beneficis de les grans empreses del sector porta el Nasdaq a màxims i anima a ser optimista mentre no es desacceleri l’economia mundial

Exàmens més difícils per a Tesla

La pressió dels analistes sobre el seu negoci i les polèmiques d’Elon Musk estan al darrere de la volatilitat del valor

Turquia posa els emergents en la diana

El temor que la crisi s’estengui castiga als mercats, però els experts aconsellen abandonar només les inversions amb exposició a economies que presenten desequilibris com els del país otomà.

Retorn a la normalitat del vertigen

La volatilitat ha retornat als mercats, però perquè aquest és el seu estat normal, segons alguns experts, que ens recorden que la calma que es va viure l’any passat va ser excepcional.

Atrapats en la teranyina de la incertesa

Factors com la guerra comercial i la inestabilitat política han lliurat un primer semestre decebedor. Els resultats empresarials podrien ajudar a anar a l’alça

ANTONI RAMI
COFUNDADOR I CAP D’OPERACIONS DE KANTOX

“Fem transparent la transacció amb divisa”

La voluntat de Kantox, assegura Antoni Rami, cofundador i cap d’operacions de la firma barcelonina nascuda el 2011, és ajudar les empreses a ser més internacionals. Compara l’ús de les llengües...

FRANCISCO LÓPEZ
INVERSOR, CONSULTOR, EMPRESARI I COAUTOR AMB JOSÉ POAL DEL LLIBRE ‘30 IDEAS PARA INVERTIR EN 2018’

“Els més llestos de classe són al «private equity»”

Per tercer any, Libros de Cabecera publica 30 ideas para invertir, una cita anual dels inversors particulars amb pautes sobre com orientar una cartera d’accions. Però l’edició del 2018 s’obre a...

Cercar gangues i la connexió llatina

Els fons sobirans segueixen apostant per l’economia espanyola, tot cercant grans oportunitats de mercat i assolir una bona posició per aleshores assaltar Amèrica Llatina.

Algorisme per democratitzar el mercat

Els ‘robo advisors’ guanyen presència com a alternativa per al petit inversor

Correcció o canvi de tendència?

La borsa nord-americana ha protagonitzat un ‘rally’ alcista que s’ha allargat durant gairebé una dècada. Però les caigudes dels últims dies han posat els inversors en alerta.

Les borses tanquen un any brillant

Les bones dades macroeconòmiques i empresarials animen els inversors, i factors polítics com l’efecte Trump o la caiguda dels populismes a Europa catalitzen les pujades.

A la borsa a buscar finançament

Les empreses intenten treure profit de l’interès dels inversors per la renda variable espanyola i converteixen el 2017 en un any rècord pel nombre de debuts al parquet.

Inversors a la caça del valor

Companyies que cotitzin barates, amb un negoci fàcil d’entendre i que estiguin ben gestionades. Aquestes són les troballes que busca el ‘value investing’, que ofereix grans rendibilitats a llarg termini.

Els inversors estrangers, en ‘stand-by’

La incertesa política al voltant de què passarà a Catalunya després de l’1-O ha motivat que molts es decantin per recollir beneficis en espera de com evolucionen els esdeveniments.

Renda fixa, la propera bombolla?

Uns tipus d’interès històricament baixos i un excés de liquiditat en els mercats ha portat els preus dels bons a nivells alts. La previsible normalització de la política monetària pot provocar un daltabaix.

Tot esperant les decisions de Draghi

La determinació de la política monetària en els darrers anys fa que inversors i analistes analitzin cada moviment dels bancs centrals per endevinar una possible i temuda retirada d’estímuls.

Luis Megías
CEO de BBVA Asset Management

“Preveiem que a Europa es mantindran els tipus baixos bastant temps”

Els fons d’inversió viuen un moment dolç i les dades indiquen que la gestora de BBVA és una de les que més ho noten. El seu CEO fa balanç dels últims bons mesos de l’entitat, que a Catalunya...

Un semestre positiu, sense pal·liatius

La disminució de riscos polítics, les bones dades macroeconòmiques i empresarials i les expectatives de pujada de tipus animen les borses mundials, especialment el mercat espanyol.