Gran angular

Holanda, millor destinació per als exportadors

Un estudi d’Amec considera que ara mateix Holanda és el millor mercat per a l’empreses internacionalitzada, seguida per Corea del Sud i Polònia

Ara mateix, els mercats que presenten millors oportunitats per a les empreses que exporten són Holanda, Corea, Polònia, EUA i França, segons el Rànquing de Mercats 2020 de l’Associació d’Empreses Industrials I’Amec, l’associació que aplega les empreses internacionalitzades.

El rànquing s’elabora a partir de diversos indicadors, entre els quals destaquen els de governança, competitivitat, projecció econòmica, entorn comercial, potencial de mercat i oportunitat comercial.

El primer lloc atorgat als Països Baixos respont al fet que es veurà reforçat com a nus logístic a la Unió Europea, a causa del Brexit. A més a més, compta amb un entorn comercial segur i estable, en què la demanda està en ple creixement.

Pel que fa a Corea del Sud, destaca per la facilitat que ofereix el país per fer negocis, en un mercat estable que destaca per la seva gran capacitat d’innovació. Les exportacions catalanes i espanyoles són reduïdes al país, per la qual cosa hi ha un marge gran de creixement.

Polònia és amunt en el rànquing perquè és considerat un bon país per a les empreses que volen iniciar una singladura d’exportació.

Estats Units, en el quart lloc, si bé ha empitjorat a causa de l’entorn comercial i l’augment de barreres aranzelàries, segueix tenint un alt interès per a les empreses exportadores, que hi veuen un mercat de grans dimensions, on la demanda és prou sòlida.

Una de les conclusions que més destaquen del rànquing és que el Regne Unit, a causa del Brexit, té una projecció econòmica més aviat baixa, tot i que té bones puntuacions en governança i competitivitat. D’altra banda, un soci comercial tradicional de Catalunya i Espanya com és Portugal, baixa fins al divuitè lloc del rànquing, donat que com a soci comercial de referència ja no ofereix gaires oportunitats de creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.