Societat

Els exàmens de selectivitat es faran del 7 al 9 de juliol

El govern i les universitats acorden que les proves de més grans de 25 i 45 anys tindran lloc el 20 i el 27 de juny

La Generalitat i les universitats han acordat les noves dates de celebració de la selectivitat, després que el calendari inicial es va ajornar per la crisi del coronavirus. Les proves d’accés, que estaven previstes inicialment entre el 9 i l’11 de juny, es faran finalment del 7 al 9 de juliol, i la de més grans de 25 i 45 anys tindrà lloc el 20 i el 27 de juny.

Els exàmens d’aptitud personal (PAP) per als graus d’educació infantil i educació primària que s’havien de fer el 25 d’abril es programen ara per al 19 de juny. El govern i les universitats també han acordat flexibilitzar l’opcionalitat els alumnes puguin assumir el conjunt de la prova proposada”.

El nou calendari s’ha pactat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). El secretari general, Lluís Baulenas, assegura que ha estat una “decisió col·legiada”, tot i remarcar que “el calendari aprovat queda supeditat a possibles noves mesures que puguin adoptar les autoritats competents en relació amb la pandèmia”.

El nou calendari permetrà de garantir que els alumnes accedeixin a la universitat respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Els coordinadors de les matèries ja han començat a treballar en la flexibilització de manera que no sigui una reducció de temaris, perquè els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge. La idea és que no signifiqui un canvi radical en la tipologia dels exàmens que els professors i els alumnes coneixen, practiquen i esperen. A partir de les noves dates de la selectivitat, en una pròxima reunió de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils s’acordarà el calendari de tràmits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.