Societat

Chacón obre la porta a fer la selectivitat al setembre si la crisi sanitària no permet fer-les al juliol

La consellera diu que les dues dates estan sobre la taula però que es decidirà en consens amb les universitats

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha obert la porta aquest dijous a que la selectivitat s’acabi fent al setembre si finalment la crisi sanitària fa impossible fer les proves es al juliol.

Les proves d’accés a la universitat (PAU) estaven previstes inicialment de l’11 al 13 de juny, però l’estat d’alarma ja va obligar a ajornar-les del 7 al 9 de juliol.

En una compareixença al Parlament, Chacón ha detallat que hi ha dues “hipòtesis” sobre la taula: “que es puguin fer al juliol, o que no es puguin fer al juliol i s’hagin de fer al setembre”.

La consellera, però, ha assegurat que la decisió es prendrà en consens amb el sistema universitari “com sempre”.

D’altra banda, la consellera d’Empresa i Coneixement ha descartat un aprovat general per als estudiants universitaris a causa de la crisi del coronavirus.

I és que Chacón veu “incompatible” que els centres estiguin ara mateix “en plena activitat docent no presencial” amb que hi hagi un aprovat general. Una decisió, a més, que afectaria la “seguretat jurídica”.

Segons Chacón, s’està treballant amb les universitats en mesures per fer una avaluació presencial, si calgués. Pel que fa a la selectivitat, Chacón ha dit que es faran del 7 al 9 de juliol “sempre amb l’aprovació de les autoritats sanitàries” i que, si cal, s’habilitaran recursos per “garantir proves amb la màxima seguretat sanitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.