Educació

El curs escolar acabarà al juny i la repetició serà una mesura “excepcional”

El govern espanyol i les comunitats autònomes acorden no allargar les classes malgrat l’aturada pel confinament

El ministeri espanyol d’Educació planteja fer “activitats de reforç” a l’estiu

El curs escolar no s’estendrà més enllà del mes de juny, però durant l’estiu es podran fer “activitats de reforç”.

El govern espanyol i els responsables autonòmics d’ensenyament han acordat aquest dimecres que l’activitat lectiva finalitzarà al mes de juny, com és habitual, i no s’allargarà per recuperar les jornades arran del tancament de les escoles per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), segons han informat fonts del ministeri d’Educació.

Segons les mateixes fonts, en la reunió per videoconferència que han mantingut aquest matí la titular d’Educació, Isabel Celaá, i els consellers autonòmics d’ensenyament, el ministeri ha plantejat a les diferents administracions que organitzin o donin suport a la realització d’“activitats de reforç durant el període estival”. Aquests classes de reforç, que es farien a partir del mes de juliol, serien de “formes diverses” i es podrien combinar amb “activitats lúdiques”.

El ministeri deixa la porta oberta a què aquestes activitats puguin ser “promogudes per altres administracions o organitzacions” i comptar amb “voluntaris”, però sempre “en contacte amb els centres educatius i els seus docents”.

Un dels punts que queden per aclarir és quina administració es farà càrrec del cost d’aquests cursos i activitats, i a qui aniran dirigits.

La repetició de curs, mesura excepcional

Celaá ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa davant els mitjans especialitzats en el sector educatiu per informar de la reunió amb els consellers.

La ministra ha confirmat que es mantindrà la duració del curs escolar “adaptat a les circumstàncies” del confinament. En aquest sentit, ha subratllat que l’activitat lectiva “ni acaba ara, ni s’allargarà més enllà del juny”.

La titular d’Educació ha volgut deixar clar que “cap alumne perdrà el curs escolar per causa relacionada amb la Covid-19”. Celaá ha avançat que “la promoció serà la norma general” i la repetició de curs serà una mesura “molt excepcional”, que s’haurà de justificar de manera “individual” amb un informe. “La titulació ha de ser la pràctica habitual per a aquest curs”, ha sentenciat.

El gruix de les decisions a Catalunya les prendrà la Generalitat

Fonts de la Conselleria d’Educació han explicat a l’ACN que a la reunió de la Conferencia sectorial d’Educació “ha tornat a quedar clar que no es discuteix que el Departament és l’autoritat educativa a Catalunya” i que, per tant, el gruix de les decisions les ha de prendre la Generalitat.

El ministeri publicarà una ordre ministerial que facilitarà que les comunitats autònomes puguin regular amb més flexibilitat els aspectes relacionats amb el que queda de curs. S’han marcat uns criteris generals (com per exemple, que el curs acabarà el juny) que coincideixen amb el que des del departament d’Educació havia dit i defensat públicament. Les mateixes fonts avancen que, en tot cas, les instruccions pròpies de Catalunya es publicaran ben aviat i s’explicaran en detall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.