Política

Sánchez defensa que farà una transferència “sense precedents” a les autonomies

El fons s’aprovarà en consell de ministres el 16 de juny i inclourà 2.000 milions d’euros per a educació i 9.000 per a sanitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que l’Estat farà una transferència de recursos “sense precedents” als governs autonòmics i ha assegurat que les característiques del fons es basen en “un gest de lleialtat”.

En resposta a les crítiques d’alguns presidents, entre ells Quim Torra, ha entès “que vulguin més i més” però ha defensat que s’abonaran 16.000 milions.

El fons serà aprovat pel consell de ministres del 16 de juny a través d’un reial decret i del total, 9.000 milions seran per a sanitat, que es començaran a rebre al juliol, 2.000 per a educació al setembre i fins a 5.000 per a repartir entre les comunitats de règim comú per la davallada d’ingressos.

El president del govern espanyol ha manifestat també la seva intenció de celebrar una conferència de presidents presencial després de les eleccions gallegues i basques del 12 de juliol. No obstant, mentre duri l’estat d’alarma, fins al 21 de juny, es mantindran aquestes reunions de manera telemàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.