Economia

El Banc d’Espanya avisa que el PIB pot caure un 15,1% en cas de rebrots “substancials” de la covid-19

L’ens estima una caiguda d’entre un 9% i un 11,6% del PIB en els seus escenaris centrals i un atur de fins al 19,6%

El Banc d’Espanya avisa que el PIB de l’economia espanyola pot arribar a caure un 15,1% en el cas de nous “episodis amb repunts substancials” de covid-19 que requereixin “confinaments estrictes addicionals”. Així ho indica el supervisor en les seves projeccions macroeconòmiques, publicades aquest dilluns, i que inclouen tres escenaris: un de recuperació ràpida, un de recuperació gradual i un escenari de recuperació molt lenta, que és el que pronostica la caiguda del 15,1% del PIB. En l’escenari de recuperació ràpida, el Banc d’Espanya preveu que el PIB reculi un 9,7% aquest any i repunti un 7,7% i un 2,4% entre el 2021 i el 2022. En el gradual, la caiguda enguany seria de l’11,6%, amb una recuperació del 9,1% i el 2,1% en els propers anys.

Pel que fa a l’atur, el Banc d’Espanya diu que en l’escenari de recuperació ràpida tancarà l’any en un 18,1%, mentre que en el gradual arribarà fins al 19,6%. Pel que fa a l’escenari més advers, el supervisor bancari apunta a una taxa d’atur de 23,6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.