Economia

PIMEC reclama que les petites i mitjanes empreses “comencin a rebre aviat” els nous recursos de la UE

La patronal de les pimes critica la capacitat de bloqueig dels ’frugals’ però celebra que Brussel·les pugui emetre deute

PIMEC ha celebrat aquest dimarts l’acord de la Unió Europea per al fons de reconstrucció de 750.000 milions d’euros, però ha exigit que les companyies “comencin a rebre aviat” els diners.

En un comunicat, PIMEC destaca que “fins ara els ajuts directes han estat molt limitats a Espanya, i s’ha optat més aviat per afavorir l’endeutament”, i confia que això canviï amb el nou fons. De fet, la patronal demana que “una part important” dels diners “arribin en forma de subvencions a les pimes”, que a Catalunya tenen unes necessitats “enormes” que només al sector turístic s’estimen en 2.800 milions d’euros.

PIMEC també ha criticat la capacitat de bloqueig d’un grup reduït de països, els frugals, i exigeix canvis en la governança de la UE.

En aquest sentit, la patronal de les petites i mitjanes empreses diu que “el principal escull de la negociació”, que ha estat la distribució entre préstecs i subvencions, es deu a “l’obsoleta regla de la unanimitat” del Consell Europeu, que dona “un paper clau de bloqueig a estats que representen tan sols el 9% de la població europea”.

PIMEC ha celebrat l’acord, en la seva globalitat, però ha lamentat que s’hagi optat per descartar l’instrument de solvència, que hauria permès injectar liquiditat a les empreses amb dificultats.

Així mateix, PIMEC diu que les petites i mitjanes empreses han de tenir “un paper en el procés de supervisió i validació” de les reformes que hagin de fer els estats per accedir a determinats fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.