Política

Sánchez compareixerà a petició pròpia al Congrés en un ple extraordinari per informar de l’acord sobre el fons europeu de reconstrucció

L’Estat preveu rebre 72.000 milions d’euros en ajuts directes i 68.000 milions en crèdits

Espanya ha perdut uns 5.000 milions de subsidis en la negociació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà a petició pròpia al Congrés dels Diputats en un ple extraordinari per informar del resultat del Consell Europeu, segons fonts de la Moncloa. El cap de l’executiu ho ha sol·licitat aquest dimarts al matí després de tancar un acord amb els socis europeus per al fons de recuperació.

En una roda de premsa després de la cimera europea, Sánchez ha explicat que l’Estat preveu rebre 72.000 milions d’euros en subsidis i 68.000 milions d’euros en crèdits del paquet anticrisi. Espanya ha perdut en la negociació uns 5.000 milions deuros en ajudes directes, ja que amb la proposta inicial es preveia que rebria  uns 77.000 milions d’euros en subsidis.

Però malgrat reconèixer que no està totalment satisfet amb el volum final de subsidis europeus que rebrà Espanya, Sánchez ha defensat que aquest és “gran acord”, d’una magnitud inèdita. El primer ministre espanyol ha assegurat que la seva “única línia vermella” en les converses amb els socis europeus era “no arribar a un acord” sobre el pla. “Estava disposat a cedir”, ha confessat.

Sánchez ha assegurat que tenen “pràcticament llestos” els plans de reforma per accedir a aquests fons europeus.
El cap del govern espanyol ha recordat que “això no és gratis” i que tots els estats europeus s’endeutaran per crear el fons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.