Societat

Barcelona permetrà als locals d’oci nocturn continuar obrint com si fossin bars

A les discoteques no s’hi podrà ballar i el volum de la música s’haurà de contenir

Reforç del 25% al torn de nit de la Guàrdia Urbana pel toc de queda

L’Ajuntament de Barcelona permetrà que els locals d’oci nocturn, actualment tancats per contenir l’explosió de contagis, obrin temporalment com si fossin bars. Ada Colau va signar dijous el ban que simplifica l’habilitació per desenvolupar amb caràcter temporal l’activitat de bar en discoteques, sales de ball, de festes, bars musicals i karaokes. La mesura s’allargarà mentre duri el tancament del sector i no superarà l’any.

La patronal Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) va agrair ahir la mesura, “que s’havia sol·licitat reiteradament des de fa un any al consistori”. En un comunicat, el secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, ha explicat que aquesta resolució és un “reconeixement de la funció social que desenvolupa aquest sector empresarial, tan necessitat per a la tornada a la normalitat” i la solució dels “problemes de convivència amb els veïns pels botellots i les concentracions il·legals”.

Els locals que vulguin fer el canvi hauran de presentar una instància a l’Ajuntament, adjuntant un plànol amb la posició de les taules i les cadires i les distàncies corresponents en cas de les discoteques. Els bars musicals tan sols hauran d’aportar el plànol existent. Un cop canviada la llicència, en aquestes sales no es podrà ballar i la musica ambiental no podrà superar determinats nivells.

Amb aquesta decisió, la capital del país se suma a ciutats com Lleida, Sitges, Castelldefels, Terrassa i Mataró, que ja han ofert la possibilitat a les discoteques i bars musicals d’obrir amb una llicència de la restauració.

El funcionament de tots aquests locals quedarà afectat per l’entrada en vigor del toc de queda aquesta nit passada que redueix a zero tota activitat social. A la ciutat de Barcelona la Guàrdia Urbana té previst reforçar en un 25% el seu torn de nit amb una presència preventiva als punts de la ciutat on últimament hi ha concentracions de joves a la nit, com ara el passeig del Born, Arc de Triomf i les platges.

El patrullatge es farà de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, que des d’ahir també reforcen el servei nocturn de les unitats de seguretat ciutadana, les ARRO i la Brimo, així com efectiu de paisà. Una de les funcions dels Mososs serà inspeccionar que els locals compleixin els horaris.

Pel que fa als ciutadans, i malgrat la sentència del TC que anul·la les multes del primer estat d’alarma, el regidor Albert Batlle va dir que ser al carrer en toc de queda pot comportar sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.