Economia

El Govern obre aquest divendres la quarta línia d’ajuts per a l’oci nocturn després de les darreres restriccions

El departament d’empresa i Treball obrirà demà el termini perquè els establiments d’oci nocturn afectats per les restriccions sanitàries de la Covid-19 sol·licitin ajudes directes, que seran d’entre 8.000 i 50.000 euros en funció del nombre de treballadors i l’aforament del local.

Tal com ha informat la conselleria, el termini de sol·licitud d’aquesta nova línia d’ajudes, de pagament únic i amb una dotació total de 10 milions d’euros, s’obrirà a les 9 hores de divendres i acabarà el 30 de juliol a les 14 hores.

Està dirigida específicament als establiments que s’han vist obligats a tancar els seus espais interiors des del passat 9 de juliol en compliment amb la resolució de la Generalitat per aturar l’augment de contagis de Covid-19 a Catalunya.

Podran sol·licitar l’ajuda autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, inclosos bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, així com concerts d’infància i joventut, discoteques de joves i karaokes.

La subvenció consistirà en un pagament únic d’entre 8.000 i 50.000 euros depenent de les dimensions de l’establiment i el nombre de treballadors: 8.000 euros pels de menys de deu empleats, 30.000 euros pels que tinguin deu o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones, i fins a 50.000 euros per als locals de deu o més empleats i aforament de més de 1.300 persones.

La presentació de les sol·licituds, que poden acumular-se a d’altres subvencions o ajudes ja demanades, es farà telemàticament i inclou una declaració responsable per acreditar que es compleixen els requisits i agilitar així el procés.

Es tracta de la quarta línia específica per al sector de l’oci nocturn que engega el departament a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) per contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació per les mesures anti-Covid.

Des de l’inici de la pandèmia, la Generalitat ha destinat 27 milions d’euros a l’oci nocturn repartits entre un total de 2.359 subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.