Salut

Educació i Salut treballen per vacunar alumnes a partir 12 anys a l’institut

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha afirmat que el departament que dirigeix ha iniciat converses en la conselleria de Salut per poder vacunar als instituts els alumnes a partir de 12 anys, en el cas de dur a terme una vacunació sistemàtica del col·lectiu.

Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller ha apostat aquest dijous per la vacunació en els instituts “per practicitat i logística” i ha afegit que “anirem fent camí en la vacunació als alumnes a mesura que el curs avanci”.

Segons el conseller, en aquest moment el 92% dels professionals educatius estan vacunats i ha afegit que espera que el proper 13 de setembre, quan el curs escolar arrencarà de manera presencial en totes les etapes, estiguin vacunats el 100% dels professionals.

Malgrat reconèixer que “estem preocupats -ha dit- per la situació epidemiològica”, el conseller ha afirmat que les escoles “obriran el 13 de setembre perquè els centres educatius no actuen com a amplificador del virus”.

El curs s’iniciarà amb el 100% de presencialitat en totes les etapes i les mesures per evitar contagis seguiran pivotant sobre grups estables de convivència, perquè “permeten controlar la transmissió i faciliten la traçabilitat en cas de contagis”, ha afirmat González-Cambray.

Els alumnes començaran el curs amb la mascareta a l’aula, però quan les autoritats sanitàries decideixin que podem retirar-la “ens la llevarem el primer dia”, perquè “necessitem veure’ns les cares, per raons pedagògiques i emocionals”, ha afirmat el conseller.

A mesura que el curs avanci, les mesures per contenir el virus s’aniran flexibilitzant, encara que el conseller ha afirmat que no es prendrà la temperatura a l’entrada dels centres, encara que les mesures de contenció a l’hora del pati i la ventilació a les aules sí que seguiran.

Sobre la vacunació als alumnes adolescents, ha recordat que a partir de 16 “ja poden vacunar-se” i que “si cal fer-ho des dels 12 anys”, Educació ha iniciat converses amb la conselleria de Salut per poder fer-la en els instituts.

Sobre les famílies negacionistes que decideixin no vacunar els seus fills, ha afirmat amb contundència que des de la conselleria “tenim les idees molt clares i la decisió està presa” i, encara que no ha concretat quin és, sí que ha insistit en la necessitat que tots els alumnes i els professors estiguis vacunats.

Malgrat no dependre d’Educació, González-Cambray s’ha referit als 400 casos positius i els 1.200 confinats entre monitors i alumnes d’activitats d’estiu i colònies, i ha indicat que “el que ha fallat és que ha vingut una cinquena onada amb variant delta molt contagiosa”, per la qual cosa ha recomanat “no abaixar la guàrdia”.

cp/pll



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.