Economia

Les pistes d’esquí igualen el rècord del 2019, però encara fan més recaptació

Les estacions tancaran passat dilluns de Pasqua, després de 140 dies d’activitat

Es preveu una gran ocupació i l’inici, alhora, d’activitats d’estiu

“Esperem una gran ocupació, i més perquè aquestes últimes setmanes les nevades han deixat pràcticament un metre de neu i, per tant, és un atractiu més perquè la gent vingui”, explica Toni Sanmartí, director de Turisme de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona la majoria d’estacions d’esquí catalanes, que confirma que l’hotel que gestionen a Port Ainé el tenen “ple”.

Sanmartí indica que les pistes tancaran tal com es preveia, passada Setmana Santa (després de 140 dies d’esquí), i que la valoració serà més que bona: “Haurem acabat venent tants forfets com vam vendre el 2019, que va ser un any espectacular, però la despesa que han fet els nostres visitants ha estat fins i tot superior, conseqüència de les ganes que tenia la gent de superar aquest període de pandèmia. Feia molt temps que no podia sortir i ara ha gastat.”

El 2019 les estacions gestionades per FGC (Espot, Port Ainé, Boí Taüll, La Molina-Masella, Vallter i les set estacions de Tot Nòrdic) van vendre més de 800.000 forfets. Divendres, dia 15; dissabte, 16, i diumenge, 17, seran els dies de màxima ocupació a les pistes, no tant el dilluns de Pasqua. Els principals clients de les pistes d’esquí són la gent de l’àrea metropolitana de Barcelona, i aquests dies s’hi espera sobretot “públic familiar”.

Com que la Setmana Santa aquest any és tardana, FGC pràcticament combinarà l’oferta de neu amb l’oferta d’estiu, sobretot rutes amb bicicleta, baixades pels rius, etc. “A la Vall de Núria, per exemple, es podrà fer tant esquí com activitats de les que es fan a l’estiu, igual que al Pallars, on són molt importants i tenen molt públic els esports d’aventura”, manté Sanmartí. Explica que en els darrers dos anys una de les activitats que més han crescut han estat les rutes amb bicicleta, tant les BTT per la muntanya com les rutes per carretera. “Les pujades en bicicleta a Vallter i a La Molina tenen un èxit espectacular”, diu. I hi afegeix: “Això és un símptoma de normalitat, perquè molta gent en aquesta època esquia al matí i a la tarda s’apunta a fer altres activitats de muntanya.”

Els espais naturals on s’ha pogut respirar natura amb distància i sense patir han estat la destinació de molts ciutadans, que han vist en el Pirineu un bon lloc per visitar.

Lleida, molt optimista

El Patronat de Turisme de Lleida preveu una ocupació que oscil·larà entre el 90% i la plena ocupació durant aquesta Setmana Santa a les zones turístiques de Lleida. El Pirineu de Lleida s’ha consolidat durant la pandèmia com una destinació del turisme familiar, així com per al turisme d’interior en l’àmbit de l’Estat espanyol. El nivell d’ocupació es preveu que sigui molt bo, d’acord amb el nivell de les reserves que s’han fet fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.