Economia

Regne Unit

El Banc d’Anglaterra eleva el tipus d’interès a l’1,25%, el nivell més alt des de 2009

El regulador britànic segueix les passes de la Fed, que ahir va apujar el preu del diner un 0,75 %

Suïssa apuja mig punt el tipus d’interès i no descarta futurs augments per contenir la inflació

El Banc d’Anglaterra ha seguit aquest dijous els passos de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i ha apujat 2,5 dècimes el tipus d’interès al Regne Unit, de l’1 % a l’1,25 %, amb l’objectiu de contenir l’augment de la inflació, que ja se situa en el 9 % interanual.

El Comitè de Política Monetària del banc emissor anglès ha optat per aquest nou increment, que situa el preu del diner en el seu nivell més alt en 13 anys, davant l’augment de preus continuat per factors com la guerra a Ucraïna i l’augment de la despesa energètica.

L’entitat ha informat que sis dels nou membres del comitè, entre els quals el governador del banc,  Andrew Bailey, han donat suport a l’increment d’un quart de punt, però els altres tres encara volien un augment més elevat per frenar la inflació. Al maig el Banc d’Anglaterra ja va pujar un quart de punt el preu del diner, fins a l’1%.

L’increment aprovat avui segueix la línia d’altres bancs centrals, com la Reserva Federal dels Estats Units, que ha elevat 7,5 dècimes el tipus d’interès davant el ràpid increment del cost de la vida.

La inflació britànica està al nivell més alt des de 1982 i l’entitat preveu que a l’octubre podria arribar a l’11%. No obstant, el Banc d’Anglaterra ha assenyalat que els preus també podrien baixar i situar-se lleugerament per sobre de l’objectiu del 2% d’aquí a dos anys.



Suïssa apuja mig punt el preu del diner

Agències

El Banc Nacional de Suïssa ha anunciat aquest dijous que eleva mig punt el tipus d’interès, en la primera pujada del preu del diner al país en 15 anys. L’interès dels dipòsits al país alpí queda així en el -0,25%.

Amb aquesta mesura l’autoritat monetària suïssa busca “contrarestar la pressió inflacionària” i evitar que s’estengui a més productes.

L’entitat no descarta futures pujades per estabilitzar la inflació, que ha assolit un 2,9% al maig i es preveu que continuï en nivells elevats els propers mesos.

La decisió ha provocat revalorat el franc suís un 2 % respecte l’euro i les dues monedes s’apropen a la paritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.