Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski descarta qualsevol cessió territorial a Rússia per a aconseguir la pau

El mandatari ucraïnès ha assegurat que l’ofensiva de primavera de Rússia ja ha començat

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha descartat qualsevol acord de pau amb Rússia que involucri cedir territori nacional, en una entrevista divulgada avui per la cadena britànica BBC. “Qualsevol compromís territorial ens convertiria en un Estat més feble”, ha afirmat el mandatari ucraïnès, que ha declarat que “les armes són l’únic llenguatge que entén Rússia”.

“No és un problema el compromís per si mateix. No li tenim por, hi ha milions de compromisos en la vida. Però la pregunta és amb qui. Compromisos amb (el president rus, Vladímir) Putin? No, perquè no hi ha confiança”, ha ressaltat Zelenski.

En una entrevista amb motiu del primer any de la invasió d’Ucraïna ordenada pel Kremlin, que es compleix el pròxim dia 24, el mandatari ha assegurat que l’ofensiva de primavera de Rússia ja ha començat.

“Els atacs russos ja s’estan produint des de diverses direccions”, ha dit Zelenski, que ha expressat la seva esperança que Bielorússia “no s’uneixi” a la guerra. “Si ho fa, lluitarem i sobreviurem”, ha recalcat el líder ucraïnès, que ha alertat que permetre a Moscou utilitzar el territori bielorús per a preparar atacs contra Ucraïna seria “un enorme error”.

Zelenski ha reiterat el seu desig que Kíiv continuï acostant-se a Europa, tant pel que fa als seus valors com al llaços econòmics.

“Aquest és el camí que triem”, ha declarat, al mateix temps que ha demandat “garanties de seguretat” i ha recalcat que les “armes modernes” són les úniques capaces d’“accelerar” el camí cap a la pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.