Economia

Més de 300 empreses catalanes en la pròxima edició del MWC

L’edició del Mobile World Congress (MWC) que arrencarà dilluns vinent tindrà la participació de 333 empreses catalanes, segons dades de l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. En concret, hi haurà 70 empreses, centres tecnològics i entitats que comptaran amb un estand propi al MWC i 263 start-ups que prendran part en el 4YFN, l’espai per a emprenedors integrat en el congrés de mobilitat.

Una part d’aquestes empreses hi seran gràcies al suport del govern, que promou de manera directa la participació de 104 empreses i start-ups, un 20% més que l’any 2022. En concret, 48 empreses estaran ubicades amb un espai propi al pavelló que el Departament d’Empresa i Treball té al MWC, mentre que 56 ho faran al del 4YFN. En el primer cas les despeses seran compartides i en el segon aniran íntegrament a càrrec de l’administració.

Resultats tangibles

D’acord amb les dades que va exposar ahir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la presència en aquesta fira tecnològica és clarament beneficiosa per a les empreses del país. Des de primer MWC, la Generalitat ha facilitat la participació de 339 empreses que, en conjunt, han doblat la facturació i han augmentat un 38% l’ocupació des de la primera participació en el congrés. Pel que fa a les empreses emergents participants en el 4YFN, les dades són encara més positives. Des del 2015 se n’han acompanyat 157 que han triplicat la facturació i més que doblat la plantilla de treballadors, aixecant més de 320 milions d’euros d’inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.