Política

estat espanyol

Anticorrupció demana 15 anys de presó per Fernández Díaz per espiar Bárcenas

Demana la mateixa pena per a l’exsecretari d’Estat Francisco Martínez i l’excap de l’operatiu policial en el govern de Mariano Rajoy, el comissari jubilat Eugenio Pino

La Fiscalia Anticorrupció espanyola ha demanat 15 anys de presó i 33 d’inhabilitació per a l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i per a qui va ser la seva mà dreta, l’exsecretari de Seguretat Francisco Martín, per la trama Kitchen, l’operació parapolicial pagada amb fons reservats per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas amb l’objectiu de robar-li documentació del cas de corrupció Gürtel que comprometia part de la cúpula del partit. És la mateixa pena que demana per l’exdirector adjunt operatiu de la policia espanyola, el comissari jubilat Eugenio Pino, i per Andrés Manuel Gómez Gordo, antic assessor de l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal. A tots ells els acusa dels delictes d’encobriment, malversació i delictes contra la intimitat, segons consta en l’escrit que la fiscalia ha enviat aquest migdia al jutjat d’instrucció número sis de l’Audiencia Nacional espanyola, que és qui instrueix la causa.

I encara més gran és la pena pel comissari de policia jubilat José Manuel Villarejo, per qui demana 19 anys de presó i 42 d’inhabilitació pels delictes d’encobriment, malversació, contra la intimitat i suborn passiu propi. Pel que fa als comissaris Enrique García Castaño i Andréz Gómez Gordo, la fiscalia demana 12 anys i mig de presó, més 28 d’inhabilitació, per encobriment, malversació i contra la intimitat. A Sergio Javier Ríos, el xofer de Bárcenas, li demana quasi 12 anys i mig de presó i quasi 14 d’inhabilitació per encobriment, malversació i contra la intimitat. En canvi, demana l’absolució dels encausats José Luis Olivera, José Ángel Fuentes Gago i Bonifacio Díaz, també comandaments policials. El jutge ja va deixar fora de la causa l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i el seu marit.

En total l’operació hauria costat prop de 58.000 euros dels fons reservats de l’Estat, 54.000 dels quals van ser per al xofer de Bárcenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.