Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El cap de Wagner assegura que les seves forces controlen més del 80% de Bakhmut

Els flancs dret i esquerre de la ciutat estan ara sota control de les tropes especials de l’exèrcit rus

El cap dels mercenaris Wagner, Yevgueni Prigozhin, ha assegurat aquest dimarts que les seves forces controlen més del 80% de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, epicentre de la campanya militar russa en l’est d’Ucraïna, després que les tropes regulars russes reforcessin els flancs del cèrcol parcial.

“Nosaltres estem totalment concentrats en Bakhmut, avui dia continuem complint missions de combat. La major part, més del 80%, està sota el nostre control, incloent-hi tots els centres administratius, fàbriques, l’Administració de la ciutat”, ha afirmat en un vídeo difós en el seu compte de Telegram.

Prigozhin ha assenyalat que en poder de les forces ucraïneses “queda part dels barris residencials de la ciutat, on hi ha edificis que han estat convertits en zones fortificades i sota aquests edificis hi ha túnels”. “Només ens queda per prendre aquesta part de Bakhmut”, ha afirmat, assenyalant una zona marcada en el mapa.

El cap de Wagner ha assenyalat que això va ser possible gràcies al fet que “el ministeri de Defensa, incloent-hi les Forces Aerotransportades russes”, van assumir la protecció dels flancs dret i esquerre de les zones ocupades pels mercenaris russos. “Fins on sé disposen de tot el necessari per a organitzar la defensa i dur a terme accions ofensives en cas de necessitat”, ha indicat Prigozhin.

Segons Prigozhin, les localitats ucraïneses adjacents que fins ara “van ser objecte dels atacs de Wagner, queden ara sota la responsabilitat de les Forces Aerotransportades i altres unitats de Defensa”.

Aquest dilluns el líder interí designat per Moscou a la regió ucraïnesa de Donetsk, Denís Pushilin, va assegurar que les tropes russes controlen “més del 75%” de Bakhmut, però va admetre que en l’oest de la ciutat es lliuren feroços combats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.