Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Putin assegura que les tropes ucraïneses “no tenen cap possibilitat en cap front”

Ho justifica perquè tot el material que fa servir Ucraïna és de procedència estrangera

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assegurat aquest divendres que Ucraïna “no té cap possibilitat” d’avançar en “cap front” en la contraofensiva que va llançar fa gairebé dues setmanes en el sud i est del país, encara que ha reconegut que en algunes zones les tropes de Kíiv han arribat a la primera línia de defensa.

Putin ha assenyalat que els ucraïnesos estan utilitzant les seves reserves estratègiques, primer per a trencar la línia de defensa, després per a avançar i posteriorment per a tractar d’afermar-se en un determinat front. “Però mai han aconseguit cap resultat i les seves pèrdues són molt elevades. És fins i tot més d’1 a 10 en comparació amb les pèrdues de l’Exèrcit rus”, ha indicat Putin.

“Quant als vehicles i equips (bèl·lics), veiem que cada vegada perden més. Són 186 tancs perduts i 418 vehicles blindats”, ha defensat.

“Llavors veiem que no hi ha encerts en cap de les àrees, segons sabem pels informes del ministeri de Defensa”, ha afegit.

El president rus ha sostingut a més que Ucraïna no aguantarà “molt”, perquè tot el que fa servir Ucraïna en la seva contraofensiva és d’origen estranger. “Bé, així no duraràs molt. I la nostra indústria de defensa s’ha anat expandint cada dia. (La producció) ha augmentat 2,7 vegades enguany i per a productes més demandats s’ha multiplicat per 10”, ha assegurat.

El mandatari rus ha tornat a afirmar que Rússia es “va veure obligat a recórrer a les Forces Armades” el 24 de febrer de 2022 quan va iniciar la campanya militar a Ucraïna després de reconèixer la independència de les regions ucraïneses de Donetsk i Lugansk.

“Veiem que els països occidentals prenen totes aquestes mesures dràstiques per a derrotar a Rússia en aquesta operació militar especial. Hem establert uns certs objectius i voldríem desmilitaritzar i desnazificar aquestes àrees”, ha reiterat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.