Política

Conflicte bèl·lic a l’Est d’Europa

Els drons russos arriben a la ciutat de Lviv

Moscou llança més d’una trentena d’aparells kamikaze, una vintena dels quals contra Kíiv

Les forces aèries ucraïneses asseguren haver interceptat 35 dels 32 avions teledirigits llançats

Rússia ha llançat aquest dimarts a la matinada un nou atac massiu contra territori ucraïnès amb drons kamikaze, que han arribat fins a Lviv, a l’extrem occidental del país.

La Força Aèria ucraïnesa ha assegurat en un comunicat que les seves unitats i les de les forces terrestres han abatut un total de 32 d’aparells russos Shahed-136/131 de fabricació iraniana, llançats des de la regió de Briansk i la costa oriental de la mar d’Azov, al sud-oest de Rússia. El principal objectiu dels avions teledirigits ha estat la regió de Kíiv, on, segons el comunicat, n’han interceptat “més de dues dotzenes”, però també han sobrevolat la província de Mikolàiv (sud) i Lviv (oest).

Els drons han arribat per primera vegada a tocar del centre històric de Lviv, declarat patrimoni mundial de la Unesco. Aquesta zona de la ciutat, situada a uns mil quilòmetres del front, en general ha quedat al marge dels atacs regulars que han afectat altres ciutats més properes al front i la frontera russa, com la capital, Kíiv. Això no li ha estalviat atacs puntuals contra infraestructures crítiques, com els que va patir el sistema elèctric l’any passat.

En aquesta ocasió l’atac ha assolit un “punt d’infraestructura crítica” però no ha provocat ferits, segons ha confirmat el governador provincial, Maksym Kozytskyi. L’alcalde de la ciutat, Andriy Sadovyi, ha assegurat que l’edifici ha patit danys “insignificants”. El trànsit del transport públic local ha estat temporalment desviat del carrer on se situa el quarter general dels Serveis de Seguretat d’Ucraïna.

El portaveu de la Força Aèria, Iuri Ignat, ha reconegut que els drons han pogut arribar a Lviv per un “dèficit de defenses antiaèries”, ja que els recursos es concentren “allà on més calen”, com altres grans ciutats, infraestructures, centrals nuclears i el front.

Les forces russes també han llançat aquesta matinada míssils balístics Iskander-M/S-300 contra la ciutat de Zaporíjia (sud-est) i el seu entorn. Segons el governador de la província homònima, Iuri Malaixko, els coets han impactat contra infraestructures de comunicacions, una explotació agrícola i ramadera i una “popular àrea d’esbarjo”, sense que hi hagi ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.