Societat

Almenys 150 detinguts en una nova nit d’aldarulls a l’Estat francès

Protesten per la mort d’un jove a mans de la policia a Nanterre, la perifèria de París

Almenys 150 persones han estat detingudes aquesta matinada en una segona nit d’aldarulls a l’Estat francès, sobretot a la regió de París, per la mort d’un jove a mans de la policia a la ciutat de Nanterre. Segons apunta el ministre francès d’Interior, Gérald Darmanin, en una piulada, ha estat “una nit de violència intolerable contra símbols de la República: ajuntaments, escoles, comissaries incendiats i atacats. 150 persones detingudes” En els aldarulls que s’han produït a la capital francesa, però també a ciutats com Toulousse, Evreux o Tourcoing, també han resultat ferits agents de la policia.

El president francès, Emmanuel Macron, ha convocat, segons recull l’agència Efe, una reunió interministerial per abordar la situació. A l’inici de trobada ha afirmat que és el moment de “protegir les institucions” i preparar els propers dies perquè torni la calma.

L’adolescent de 17 anys conduïa sense permís un cotxe esportiu groc de lloguer pels carrers de Nanterre quan una parella de motoristes de la policia el va aturar. En un primer moment, els agents havien acusat el jove d’atropellar un policia, però, aquesta versió va ser posteriorment desmentida per un vídeo publicat a les xarxes socials en el qual apareix el vehicle de la víctima aturat amb l’agent a la finestra apuntant-lo. El jove va morir per un tret que li va disparar a boca de canó l’agent. Els aldarulls van començar dimarts al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.