Política

Sinistre aeri

Rússia confirma que un dels cossos analitzats és el de Prigojin

La identitat del líder del grup Wagner i dels altres nou ocupants de l’avió accidentat dimecres passat ha estat confirmada per les anàlisis comparatives d’ADN

El Comitè d’Instrucció de Rússia (CIR) ha confirmat que s’ha identificat el cadàver de qui va ser el líder de la companyia de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, i els dels altres nou morts en el sinistre del seu avió, que va tenir lloc dimecres passat. Segons el CIR, la identitat dels ocupants de l’avió ha estat confirmada per les anàlisis comparatives d’ADN.

“En la investigació del sinistre d’avió a la regió de Tver han conclòs els peritatges genètic-moleculars. Pels seus resultats, s’ha establert la identitat dels deu finats, que es corresponen amb les declarades a la llista de passatgers”, assenyala el CIR en un comunicat, del qual se’n fa ressò EFE.

A l’Embraer Legacy 600 de Prigojin, que es va estavellar per causes encara desconegudes a uns 300 quilòmetres al nord-oest de Moscou quan volava de la capital russa a San Petersburg, es trobava també el principal comandant i cofundador de la companyia de mercenaris, Dmitri Utkin.

Antic oficial de la intel·ligència militar russa (GRU), Utkin havia combatut a Txetxènia, Síria i Ucraïna, i va ser guardonat amb el títol d’Heroi de Rússia. Precisament amb el seu nom en clau, Wagner, va ser batejada la companyia de mercenaris.

Entre els deu ocupants de l’avió també es trobava Valeri Txekàlov, responsable de seguretat personal de Prigojin i de part dels seus negocis, que fa poc va ser sancionat pels Estats Units.

De moment, les investigacions no han aclarit les causes del sinistre, tot i que s’especula sobre la possibilitat d’una explosió a bord, una fallada tècnica o inclús una errada de pilotatge.

Alguns mitjans han assenyalat la possibilitat de que l’aeronau va poder ser abatuda, intencionadament o per error, per míssils de les unitats de defensa antiaèria que protegeixen una residència del president rus, Vladimir Putin, situada a la vora de la ruta que seguia l’avió. En aquest sentit, el Kremlin ha rebutjat de manera rotunda les acusacions de l’oposició i les declaracions de polítics occidentals sobre el fet de que Putin pogués estar al darrera del sinistre de l’avió de Prigojin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.