Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Putin no assistirà al funeral de Prigojin

L’oposició i polítics occidentals han apuntat que el president rus podria estar darrere el sinistre aeri en el qual va morir el líder del grup Wagner, acusacions que el Kremlin rebutja

El president rus, Vladímir Putin, no assistirà al funeral del líder del grup Wagner, Ievgueni Prigojin, que es podria celebrar aquest dimarts o dimecres al cementiri Serafímovskoe de Sant Petersburg. “L’assistència del president no està prevista”, ha afirmat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, a la roda de premsa telefònica diària, en què ha insistit que de tot el que fa referència a les exèquies de Prigojin se n’ocupa la família, segons recullen The Guardian i l’agència Efe.

Peskov ha afegit que el Kremlin no té informació sobre la data del funeral i que la decisió la pren la família del líder del grup Wagner, mort el passat dia 23 en un sinistre aeri a uns 300 quilòmetres al nord-oest de Moscou.

Mentrestant, les autoritats de Sant Petersburg han reforçat aquest dimarts les mesures de seguretat al cementiri Serafímovskoe, on hi ha les restes mortals de personalitats russes il·lustres, com militars, artistes, científics i polítics, a més de les dels pares del president rus.

El Comitè d’Instrucció de Rússia (CIR) va confirmar aquest diumenge la identitat dels deu ocupants de l’avió sinistrat gràcies a anàlisis comparatives d’ADN. A més de Prigojin, també es va identificar el principal comandant i cofundador de la companyia de mercenaris, Dmitri Utkin.

Per la seva banda, el Kremlin ha rebutjat de manera rotunda les acusacions de l’oposició i les declaracions de polítics occidentals apuntant que Putin podria estar darrere del sinistre de l’avió de Prigojin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.