Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els aliats subministraran F16 a Ucraïna “aviat”

El sotssecretari general de l’OTAN, Mircea Geoana, confia que més països lliurin aparells F16 a Kíiv

Els països membres de l’OTAN començaran a subministrar caces F16 a Ucraïna en un curt espai de temps, ha assegurat aquest dilluns el sotssecretari general de l’Aliança Atlàntica, Mircea Geoana.

“Els països de l’OTAN han proveït a Ucraïna de milers de milions de dòlars en ajuda, des d’armes antitancs a artilleria avançada i també tancs, míssils i sistemes de defensa. I aviat els seguiran els F16”, ha dit Geoana en la sessió anual de l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN a Copenhaguen.

Geoana no ha parlat, no obstant això, de terminis concrets ni va revelar si més països s’uniran a curt termini a la coalició per a lliurar caces a Kíiv, liderada per Dinamarca i Holanda i la que s’ha adherit posteriorment Noruega.

Dinamarca es va comprometre a la fi d’agost a lliurar 19 caces a Ucraïna, sis ja a la fi d’any, mentre Noruega ha parlat de donar entre cinc i deu.

“Necessitem fer la coalició major i necessitem fer-ho més ràpid. Estem treballant per a ampliar-la i aprofundir-la, així Ucraïna podrà rebre més F16”, ha assenyalat aquest dilluns en la seva intervenció en el mateix fòrum la primera ministra danesa, Mette Frederiksen.

Geoana ha defensat que el suport a Ucraïna és “més important que mai” i ha esmentat també l’enviament de combustible, menjar i roba.

“Ucraïna està empenyent cap endavant. Cada metre que Ucraïna reconquereix és un metre que perd Rússia. L’èxit és més important que la velocitat”, ha afirmat Geoana sobre la contraofensiva que Kíiv va llançar a principis de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.