Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Detenen un exviceministre de Defensa ucraïnès per sospites de malversació de fons

El mes passat ja va dimitir l’antic ministre de Defensa, Oleksí Réznikov

Un exviceministre de Defensa d’Ucraïna ha estat detingut juntament amb un altre antic alt càrrec del ministeri per la seva suposada responsabilitat en un cas de malversació de fons, per la compra d’armilles antibales defectuoses que van causar a l’Estat pèrdues d’uns 250 milions de grivnas (prop de 6,5 milions d’euros).

“L’exviceministre, que era responsable del suport en la rereguarda a les forces armades, i el cap en funcions d’un dels departaments del ministeri de Defensa, que estava a càrrec del suport a l’exèrcit, van encarregar de l’estranger material de protecció de qualitat no adequada”, es llegeix en un comunicat del Servei Estatal de Recerques.

Els responsables d’aquesta compra van fer a més “un pagament per endavant del 100%” de l’import saltant-se “el procediment del control de qualitat” establert pel mateix ministeri, agrega la nota d’aquest organisme estatal que té com a missió investigar la corrupció a alt nivell.

El mateix exviceministre ja va ser imputat al febrer de l’any passat per “obstrucció de les activitats legals de les Forces Armades”, segons el comunicat de l’Oficina Estatal de Recerques.

El sospitós hauria pressionat perquè se signessin contractes d’adquisició de municions de baixa qualitat per valor de més de 1.000 milions de grivnas (prop de 26 milions d’euros al canvi).

El mes passat va dimitir del seu càrrec el fins llavors ministre de Defensa ucraïnès, Oleksí Réznikov, després de ser assenyalat per diversos escàndols de corrupció en l’adquisició de material no militar per als soldats.

Sis dels seus viceministres van ser rellevats poc després per a completar la renovació d’aquest departament.

Una carta de la Casa Blanca dirigida al govern ucraïnès filtrada recentment als mitjans exigeix a Ucraïna mesures urgents contra la corrupció en l’Exèrcit i altres estaments de l’Estat com a condició per a continuar rebent ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.