Frit Ravich inverteix 2,8 milions en noves tecnologies i aposta per la venda per internet

La informatització del servei permet que el 85% de les comandes s'entreguin en un termini de 24 hores

Frit Ravich considera que ara cal apostar per la tecnologia per mantenir el seu segell de qualitat i de servei. I, en aquest sentit, hi destina 2,8 milions d'euros, repartits en dos anys. «L'objectiu és ser més ràpids i eficients. També ens permet tenir una informació exacta dels costos i ser més competitius», explica el president de l'empresa, Josep M. Viader.

Aquest 2009 s'ha posat en marxa el sistema de venda per internet. Els clients disposen d'un codi d'usuari amb el qual poden accedir a un sistema intern per poder fer les comandes. A part, Frit Ravich posa a disposició un servei que permet, de forma telemàtica, l'intercanvi de documents com ara factures.

En aquest pla de modernització també s'hi inclouen altres projectes, com ara l'optimització de les rutes de repartiment a través de GPS, la instal·lació d'un sistema informàtic a escala interna per creuar informació entre tots els departaments, la renovació del parc de PDA dels comercials, introduint noves prestacions, i l'estudi d'un sistema de preparació de les comandes que es guiï per la veu.

Tot això, sense abandonar la investigació de nous dissenys d'embalatge, nous productes, sabors i aromes.

Pel que fa a facturació, aquest any l'empresa pretén igualar la xifra de l'anterior, que va ser de 117 milions d'euros. Segons Viader, la crisi també ha repercutit en el sector de les patates i els aperitius. Calcula que les vendes baixaran un 15%, però es vol contrarestar amb la captació de nous clients

LES DADES

Nom
Frit Ravich
Any de fundació
1963
Establiment
Maçanet de la Selva
President i fundador
Josep M. Viader
Lloc web
www.fritravich.com
Plantilla
722 treballadors
Instal·lacions
22.400 metres quadrats, dels quals 9.400 són per a producció i 13.000, per a magatzem
Delegacions
20 de distribuïdes per tot l'Estat
Facturació
El 2007 van ser 108 milions d'euros; el 2008, 117 milions, i aquest 2009 es preveu mantenir aquesta xifra
Productes
Patates, aperitius, fruits secs, llaminadures, sucs i batuts, galetes, conserves i espècies, entre d'altres
Mercat
El 99% del producte es destina a l'Estat

7.200 quilos al dia

És la capacitat de producció diària de l'empresa. D'aquests, 14.400 quilos són patates xips i 7.400 patates casolanes. Per aconseguir aquesta proporció, es fregeixen entre 70.000 i 80.000 quilos de patates crues al dia. A part, es fan 9.500 quilos de snacks i 40.800 de fruits secs. Tot plegat fa un volum de 18 milions de quilos l'any.

El comitè d'empresa

El seu president és Manel Àlvarez. El sindicat amb major presència al comitè és la UGT, amb 9 representants. Els 4 restants són de CCOO. L'empresa Frit Ravich disposa de conveni laboral propi. Fa aproximadament un parell de setmanes que es va aprovar el que regirà en el període 2009-2011.

2.600 referències de productes

D'aquests, 575 són patates, aperitius i fruita seca, els quals es produeixen a Maçanet. A més dels productes propis, Frit Ravich distribueix al voltant de 2.000 referències, com llaminadures, caramels, xiclets, xocolates, sucs i batuts, olives i adobats, galetes, conserves, espècies o productes de pastisseria.

Una plantilla de 722 persones

La distribució per seccions és la següent: 127 treballadors són de producció; 129, de logística; 339, de vendes; 70, d'administració; 11, d'informàtica; 3, de màrqueting; 9, de laboratori; 7, de compres, i 27 són d'altres departaments. L'augment de la plantilla ha estat exponencial des del 2001, quan hi treballaven 386 persones.

18.000 palets

És la capacitat del magatzem, que està totalment informatitzat, té una superfície de 13.000 metres quadrats i registra una activitat d'unes 4.000 comandes cada dia. D'aquestes, un 85% es lliuren en un termini de 24 hores i, la resta, de 48. En total, es fan diàriament unes 150 rutes de repartiment de les comandes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.