Llagurt obrirà set botigues més al febrer
L'empresa gironina es converteix en la primera cadena de iogurteries a Catalunya
Establiments
13
Treballadors
56
Any de fundació
2010
Poc més de dos anys després d'haver obert la primera botiga al centre de Girona, Llagurt continua imparable el ritme d'expansió pel territori català. Dels tretze establiments que tenia ja en funcionament a finals del 2012, el mes de febrer n'espera obrir set de nous, de manera que ja hi haurà 20 botigues de iogurts gelats artesans i iogurts naturals ecològics. Castelldefels, Rubí, Olot, Cadaqués, Granollers, Tarragona i Reus seran els nous punts de venda de Llagurt, que s'afegeixen als de Girona, Figueres, Mataró, Barcelona, Blanes, Platja d'Aro, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vic i Vilanova i la Geltrú. I no es descarta obrir a Perpinyà.
“La idea és fins a juny continuar l'expansió i passar llavors a centrar-nos més en el producte”, explica Ingrid Rahola, que amb Glòria Salomó van idear i engegar aquest projecte quan només tenien 25 i 26 anys i que, a través de franquícies, s'ha anat posicionant arreu del territori català. “Sobretot, ha de prevaler la qualitat”, insisteix Rahola, apuntant una de les característiques bàsiques del producte: “de qualitat, de quilòmetre zero i proper”. En aquest sentit, la matèria primera és clau: llet fresca pasteuritzada provinent de granges seleccionades segons la zona, iogurt de La Selvatana (una granja familiar de llet ecològica de Campllong (Gironès), i els guarniments fets amb fruita seleccionada per cada establiment o xocolates, entre d'altres. De fet, fa pocs mesos, i a causa de l'expansió, les mateixes franquícies han proposat més proveïdors per poder cobrir millor la demanda, ja sigui en quantitat com en proximitat. Per això, en el cas d'Osona, treballen amb la Vaqueria per al subministrament de llet; a Figueres, amb el mas Colomer d'Esponellà, o a Vilanova i la Geltrú, amb cal Porta, de Sant Fruitós de Bages.
La implicació de noves granges d'arreu del territori satisfà les creadores de Llagurt, que insisteixen que “és un projecte de tothom que es mou per valors”. De fet, tal com destaca l'empresa en la seva pàgina web, Llagurt “vol millorar la qualitat de vida dels consumidors oferint-los una experiència atractiva, divertida, diferent i única gaudint del iogurt de primera qualitat”. L'aposta per una “alimentació sana i digna” entra també en els seus paràmetres i, per això, s'han implicat en projectes adreçats a reeducar els joves en aquest camp.
INSPIRACIÓ NORD-AMERICANA.
La ràpida i eficaç trajectòria de Llagurt ha fet que, en els darrers mesos, hagi rebut diversos premis vinculats a l'emprenedoria: premi Girona Emprèn, premi Bancaja, premi a la millor iniciativa comercial en innovació de la Generalitat de Catalunya, i reconeixement de la qualitat lingüística empresarial dels premis Jove Empresari. Aquest esperit emprenedor fa que Rahola i Salomó s'atreveixin fins i tot a oferir assistència i tutoria a persones emprenedores i a contribuir a l'aparició de noves iniciatives empresarials.