Economia

Arxibib, pioners a fer topografia en temps real

L'empresa gironina és l'única a l'Estat que fa servir aquesta metodologia i s'implanta amb força a l'Estat francès

L'empresa gironina Arxibib és l'única de l'Estat que utilitza la metodologia de la topografia en temps real. Aquesta metodologia és una tècnica que permet fer el treball de camp i dibuixar al mateix temps, de manera que es redueix la feina a l'oficina entre un 60 i un 80%, entre altres avantatges. L'empresa, capdavantera en el sector de la topografia i la cartografia, desenvolupa projectes adreçats a empreses i professionals del sector de la construcció i l'administració, i a més de l'Estat espanyol ha irromput amb força a l'Estat francès.

Gràcies a la implantació d'aquesta metodologia innovadora, l'empresa explica que aconsegueix una topografia de més precisió i qualitat, a la vegada que redueix temps i costos. Per això, es tracta d'una metodologia ideal per fer treballs de topografia, cartografia i sistemes d'informació geogràfica (GIS). A més, a França fan cartografia terrestre E:1/200, aixecant grans extensions urbanes i reflectint tots els elements existents, com ara edificis, tanques, entrades, arbres i mobiliari urbà.

Internacionalització

L'objectiu principal de l'empresa és irrompre amb més força al mercat francès i aplicar la tecnologia i els coneixements adquirits durant els últims anys a França als treballs que es facin a l'Estat espanyol. A França se li han adjudicat cinc concursos públics: Perpignan Méditerranée Communauté d'Agglomération, Smecton du Plantaurel, Smabv Gard Rhdanien, S1p Terre d'Argence i la Université Toulouse III Paul Sabatier.

L'aeroport de Girona

A l'Estat espanyol i al francès, Arxibib té una cartera de clients tant públics com privats. Entre els treballs realitzats, destaca la cartografia E:1/200 del centre històric de la ciutat francesa de Brive la Gallarde, amb una extensió de vint quilòmetres lineals, un inventari de la senyalització horitzontal de cinquanta illes de l'Eixample de Barcelona i el barri de la Barceloneta, així com replantejaments de l'aeroport de Girona.

L'empresa va néixer el 1973 com a Tecnisoft dedicant-se la gestió dels serveis econòmics dels ajuntaments, el 1995 va passar a ser Arxibib i va incorporar noves tecnologies i personal.

LA XIFRA

60-80
per cent de reducció
de feina s'aconsegueix amb la metodologia que permet fer el treball de camp i dibuixar.

LA DATA

1973
és l'any
en què es va fundar l'empresa, amb el nom de Tecnisoft, i el 1995 ja va ser Arxibib.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.