Gran angular

Catalunya és líder en seus d'empreses alemanyes

La presència d'empreses alemanyes a Catalunya és una realitat ara i també just fa 100 anys, quan un grup de 40 empreses d'aquell país establertes a Catalunya van determinar la necessitat de fundar una cambra de comerç que impulsés les relacions entre els dos països. Va ser el 1923 que va néixer l'Associació Econòmica Alemanya a Barcelona, que seria l'origen de l'actual Cambra de Comerç Alemanya per Espanya (CCAE), que va traslladar la seva seu a Madrid el 1940, tot just després de la Guerra Civil.

En l'actualitat, el 45% de les empreses del país governat per la cancellera Angela Merkel ubicades a l'Estat espanyol tenen la seu a Catalunya, seguida en importància per Madrid (30%). A tall d'exemple, de les 25 companyies més grans en nombre d'empleats en territori espanyol, 14 tenen el seu domicili en el territori català. La indústria i el comerç representen un 40%, cada sector, quant a l'activitat.

Unes 2.020 empreses alemanyes exerceixen actualment la seva activitat econòmica a l'Estat espanyol, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Enguany, l'any del centenari, hi ha 1.100 associats a la CCAE, entre els quals figuren sucursals de companyies alemanyes a l'Estat, empreses nacionals amb interessos comercials a Alemanya i institucions i associacions d'ambdós països. La responsable de la CCAC és Rosa María García, presidenta de Siemens: “Les empreses alemanyes a Espanya ocupen la primera posició amb el 18% de totes les filials estrangeres establertes al país.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.