Medi ambient

Estat espanyol

Determinen que el perímetre de l’incendi de Doñana està “consolidat”

L’incendi declarat dissabte passat al paratge de la Peñuela, a Moguer (Huelva), presenta una “evolució molt favorable”, i la direcció del pla Infoca estava transmetent ahir un missatge d’“optimisme moderat” per a l’entorn de Doñana. Després de més de 45 hores de treballs per terra i aire, ahir al vespre ja no es parlava de tres fronts, sinó d’un perímetre d’incendi “perfectament consolidat”, segons va indicar als mitjans de comunicació el conseller de Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, José Fiscal. Dins d’aquest perímetre hi ha “punts calents” en el seu interior que rebroten; sobretot ho han fet en les hores de més calor i una mica amb el vent que corria ahir a la tarda a la zona, si bé “automàticament els mitjans aeris s’hi van adreçar per apagar-los de manera ràpida”, segons el conseller. Gràcies a aquests mitjans, ahir a la tarda es va “estabilitzar l’incendi a poc a poc” i adoptava “l’evolució prevista”, segons va assenyalar Fiscal, que va indicar que, dels més de vint mitjans aeris disponibles, només n’hi treballaven cinc, “una xifra suficient per mantenir a ratlla l’incendi”, segons ell. La situació d’ahir no tenia res a veure amb la que es va viure diumenge a la zona, quan un vent canviant i erràtic impedia treballar, en alguns moments, als mitjans aeris.

El canvi de les condicions meteorològiques a última hora de la tarda de diumenge i l’intens treball realitzat pels professionals d’Infoca, la Unitat Militar d’Emergències i el Consorci Provincial de Bombers, entre d’altres, diumenge a la nit, van possibilitar un canvi d’escenari que va comportar aquest “optimisme moderat” que descrivia el conseller. “No tenim pressa a donar per estabilitzat l’incendi, que avança d’una manera més que adequada per a la planificació que havien fet els tècnics del dispositiu”, va dir, i va remarcar que “allò important ara és que el vent no canviï, per poder seguir treballant com fins ara”. Es continuava ahir sense parlar de superfície estimada afectada pel foc, tot i que Fiscal va reconèixer que es tractava d’“un gran incendi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.