Emprenedors

Formadors ‘on line’ de producte

Techclass Academy fa formació tècnica per a desenvolupament de negoci

Techclass Academy, una acadèmia de formació on line especialitzada en temes tecnològics, es va crear al febrer del 2016, amb l’ambiciós objectiu de trobar el seu espai en l’atomitzat sector de l’e-learning. Per assolir-ho s’ha centrat a desenvolupar continguts d’aprenentatge en línia sobre productes d’empreses, principalment tecnològics.

A diferència de la majoria d’aquest perfil d’empreses de formació virtual, els recursos que elaboren no van destinats al departament de recursos humans, sinó al de desenvolupament de negoci. “Treballem per a empreses que volen donar a conèixer el seu producte de manera complementària als recursos existents fins ara”, explica Antonio Herrera, soci fundador de Techclass Academy. Per posar un exemple, han tancat un contracte amb la companyia electrònica Televés, que acaba de treure una nova gamma de dispositius digitals i ha de formar al voltant d’un miler d’instal·ladors perquè coneguin la nova línia de negoci. La formació on line els permet arribar als diferents agents de l’empresa siguin on siguin i reduir els costos que suposaria reunir-los tots en un espai físic.

Així mateix, la formació tècnica que prepara per a les empreses té a més a més una segona vida i és que l’ofereix a centres universitaris o de formació professional tecnològica. “La nostra voluntat és que els coneixements tècnics que s’utilitzen en el món de l’empresa arribin al món acadèmic de primera mà i tothom en surt guanyant”, diu Herrera.

La companyia llicencia la seva formació al centre educatiu, mitjançant una quota de poc més de 200 euros, perquè tinguin accés a tot el material d’aprenentatge on line que han realitzat. “L’empresa també en surt beneficiada perquè s’afavoreix la formació tècnica”, diu.

Les seves particularitats han fet que en el poc temps que fa que rutllen ja tinguin una cartera de projectes gens menyspreable, la majoria d’ells d’àmbit internacional. Per citar-ne alguns, han tancat projectes amb Corning, una multinacional tecnològica dels EUA, per fer formació específica des de la filial d’Alemanya; també els ha contractat la firma Oracle, de tecnologies de la informació, entre d’altres.

Antonio Herrera explica que quan va engegar la firma tenia clar que no volia perdre els fonaments de l’e-learning. “Nosaltres fem material en el qual el participant s’identifiqui, visqui situacions similars a la realitat i a més se l’avaluï per garantir un resultat efectiu. No és un recurs senzill”, explica.

La companyia, amb seu a Sabadell, té un equip de quatre persones, que segons el projecte poden arribar a ser una desena de col·laboradors més. I aquesta elasticitat els la permet el fet de formar part del grup d’empreses d’Infinitum de Sabadell, una agrupació de firmes tecnològiques que comparteixen un espai singular al Vallès Occidental que els permet intercooperar en temes de digitalització. Infinitum té una petita participació en Techclass Academy i la resta és propietat del fundador.

De fet, amb altres empreses d’Infinitum han creat un curs per formar en la detecció d’e-mails que poden perjudicar el sistema informàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.