Empreses

Robotics es prepara per a l’expansió internacional a Llatinoamèrica

La companyia preveu facturar enguany 4 milions d’euros

Robotics, la companyia de software dedicada a la gestió del temps en les empreses, prepara les maletes per créixer internacionalment. David Arderiu, director general de la firma tecnològica, explica que de moment han posat el seu objectiu a Llatinoamèrica. Específicament a Xile, on van participar en una missió comercial d’Acció l’any passat i des d’on volen iniciar la seva estratègia de creixement internacional. “Estem en converses amb un soci local que ens ajudi en la distribució dels nostres productes”, avança Arderiu.

Al llarg del mes d’octubre tindran enllestides les seves solucions de manera que siguin implantables per web i mòbil, sense necessitat d’instal·lar hardware, com han fet fins ara.

Tot i que aquesta inclusió a Llatinoamèrica és un pas ferm en la seva internacionalització, no són totalment novells en l’aventura global. De fet, ja tenien instal·lats els seus productes de gestió del temps a d’altres països. “Fins ara, la nostra presència internacional venia donada, però, pels clients locals, que ens demanaven les nostres solucions per a les seves filials exteriors. Ara fem un pas endavant”, assegura Josep Velasco, director comercial.

La història d’aquesta companyia està marcada per l’evolució del teixit empresarial. Es va crear l’any 1983, inicialment amb la idea de desenvolupar software per a braços robotitzats per a la indústria, però al cap de mig any es van reorientar en el desenvolupament de programes de control de producció.

seguiment.

En els seus primers anys de vida, quan els ordinadors només se’ls podia trobar a les empreses, feien el seguiment de quan entrava i sortia el personal de les fàbriques i quantes peces produïen. A partir de l’any 1992 es van començar a especialitzar en solucions de gestió horària, “ens vam adonar que les màquines cada cop eren més intel·ligents i ja incloïen les solucions que nosaltres oferíem”, recorda Arderiu . Van optar aleshores per reorientar-se en la gestió del temps de les persones.

A partir de l’any 2000 es van especialitzar en la flexibilització dels horaris laborals i des d’aleshores contribueixen a eliminar una mala praxi encara massa arrelada al nostre teixit empresarial: el presencialisme.

Arderiu explica que hi ha un punt d’inflexió i és a partir de la crisi, quan es va prendre més consciencia de la importància de la flexibilitat dels horaris laborals i el valor de racionalitzar el temps. I les recerques dels darrers anys els han donat la raó. Hi ha dos estudis, d’Iese i Addeco, que demostren que en flexibilitzar els horaris la productivitat augmenta un 30% i es genera un estalvi de més de 450 euros l’any per empleat gràcies a la reducció de l’absentisme.

Robotics desenvolupa des d’aleshores Visual Time, un sistema que fa un control exhaustiu sense que hi hagi cap persona dedicada a aquest seguiment, sinó que ho fa un software. Així la solució només avisa a recursos humans si s’incompleixen uns mínims establerts o si manca algun document. Per la resta, el que afavoreix és que els mateixos treballadors es gestionin les vacances, es puguin canviar els torns entre ells i s’organitzin el temps de treball de manera que sigui el més productiu possible. Qüestions tan bàsiques com presentar un document de baixa per malaltia o avisar d’una absència ho gestiona l’empleat des de l’app del mòbil i el sistema ofereix al seu responsable quines alternatives té, entre moltes altres opcions. El director comercial explica: “El que fem és adaptar els horaris a la realitat que vivim i no a la del segle passat.”

Les empreses prenen més consciència d’aquests canvis i el vent bufa a favor de programes com el de Robotics, que aspira enguany a sumar 4 milions d’euros en facturació.

Robotics dona feina a 55 persones, el 40% dels quals estan a les oficines centrals de Sabadell i la resta repartits entre la delegació de Madrid i la d’Alacant. La firma acaba d’ampliar les seves instal·lacions del Vallès per donar resposta als plans de creixement.
Facturació
2,9 M€
Treballadors
55
Any de fundació
1983


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.