Política

Els membres de les meses no podran lluir el llaç

La Junta Electoral Central ha prohibit als membres de les meses del 21-D que portin el llaç groc de suport als presos polítics. La mesura es fa extensiva als interventors i apoderats dels partits. L’organisme justifica la decisió perquè han de “mantenir una posició de completa neutralitat”, en la resolució feta arran de la petició que li havia fet el PSC. Tampoc no podran portar “símbols de caràcter partidista” a les samarretes. La Junta Electoral també ha ordenat a l’Ajuntament de Barcelona la retirada de la pancarta de “Llibertat presos polítics” que hi ha penjada al balcó del consistori i tots els eslògans i cartells d’aquest tipus que estiguin penjats als edificis municipals. La decisió arriba arran d’un recurs de Cs i l’Ajuntament l’acatarà.

Els comuns criden al vot útil per als drets de les dones

redacció

La número dos de la llista de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Elisenda Alamany, va reclamar el vot útil per a la seva formació per fer avançar els programes a favor dels drets de les dones i del col·lectiu LGTBI. En un acte contra la violència masclista, Alamany va criticar les polítiques de gènere de la Generalitat i va arribar a assegurar que “la política de blocs ha impedit la lluita contra les violències masclistes”.

El 21-D el PP farà venir afiliats de Castelló

redacció

El PP farà venir més de 100 afiliats del PP de la província de Castelló el 21-D perquè reforcin la presència d’apoderats i interventors a les meses de la demarcació de Tarragona. Aquesta demarcació és un dels llocs clau per al vot del partit de Rajoy. Això anirà acompanyat de la duplicació de la bustiada electoral en algunes ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, que és l’altre gran espai on té dipositades esperances electorals. En ciutats com Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet i Badalona, el PP farà, doncs, dos enviaments de les paperetes i sobres. Aquest segon enviament ja no el subvenciona l’administració, així que el pagarà directament el partit. D’aquesta manera, busquen posar les màximes facilitats per decantar el vot indecís, que xifren en un 25-30% de l’electorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.