Emprenedors

Aristòtil també el convidarien

Rita Rodríguez engega una firma per fer recessos al voltant d’un autor cultural

En un moment en què el coneixement flueix més que mai, en què és fàcil accedir-hi a través d’internet i dels altaveus potents que donen les xarxes socials, sorgeix una iniciativa per poder compartir coneixement cultural cara a cara, en persona i de manera intensiva però pausada durant un cap de setmana.

Entelequia Cultura neix amb l’objectiu de fer-ho possible. “Oferim una manera diferent de compartir la cultura en totes les seves vessants, ajudar-nos a estar en sintonia amb el món que ens envolta”, explica Rita Rodríguez, emprenedora i fundadora d’Entelequia Cultura. L’empresa és pionera a organitzar aquestos recessos que consisteixen a reunir grups reduïts amb un autor consagrat o novell (escriptor, pintor, filòsof, fotògraf o il·lustrador), per aprofundir en la seva obra. Durant un cap de setmana, en un petit hotel situat en un entorn rural de Catalunya, Entelequia Cultura connecta un d’aquests personatges amb el seu públic i sense pantalles pel mig.

En els recessos, els autors proposen tallers sobre les seves creacions i donen espais per compartir els seus processos de creació. El pròxim 11 de maig Entelequia Cultura s’estrena amb el seu primer esdeveniment amb la poeta i filòsofa, doctora en filosofia i professora universitària, Premi Nacional de Poesia per l’obra Matar a Platón, Chantal Maillard.

En una antiga masia del segle XVII a Cànoves i Samalús, Maillard aproparà a una quinzena de persones d’orígens, edats i professions molt diverses els seus pensaments. “La intenció del taller és la de iniciar-nos en la creació d’una consciència observadora, d’assistir a la formació dels estats anímics”, es pot llegir a la proposta.

Des de fa setmanes Entelequia Cultura ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides per al seu cap de setmana amb la poetessa. “La idea és defugir dels espais tradicionals en què es fan aquesta mena de trobades i tallers i afavorir que es generin intercanvis més enllà de la fredor d’una aula o una sala d’actes”, explica Rita Rodríguez.

Així, Entelequia Cultura fa que un grup d’apassionats per un tema o autor puguin no només compartir coneixements sinó àpats, sobretaula i vetllada durant dos dies i mig.

Rita Rodríguez va començar a forjar Entelequia Cultura a finals de 2016. Tot i que era una idea que feia anys que tenia en ment, va caldre ser víctima d’un ERO per convertir-se en emprenedora. Amb els diners de la indemnització va decidir fer el salt i va dedicar al voltant d’un any a donar-hi forma. “Estic especialment il·lusionada en el projecte, necessitem construir un espai on aprendre i reconciliar-nos en el consum de la cultura amb calma”, explica Rodríguez.

Durant anys i com a secretària de presidència d’una important editorial, l’emprenedora havia organitzat trobades per a directius culturals, on es creava un ambient que li semblava màgic. Així que després de fer un estudi de mercat, Rodríguez va contactar amb diferents autors i les seves respostes positives van multiplicar encara més l’entusiasme amb què partia.Entelequia es va fer real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.