Gran angular

Atrapar el món tecnològic, el repte d’empreses i emprenedors

El saló de l’emprenedoria i l’economia social es centra enguany en la transformació

S’analitzarà a fons l’impacte en el sector de les noves tecnologies

“Transforma’t” és el lema que presideix la setena edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa, el saló de l’emprenedoria, les pimes i l’economia social que tindrà lloc en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona els dies 30 i 31 de maig. Amb aquest lema, el saló convida les empreses a transformar la seva activitat per ser més competitives en un entorn dinàmic i cada cop més digitalitzat.

L’esdeveniment inclou prop de 200 conferències, 70 punts d’assessorament a càrrec d’experts, més de 40 trobades de networking, un mercat de finançament, una àrea per exportar i un espai per presentar talent, a més d’estands amb productes i serveis d’una setantena d’expositors.

Si l’any passat el saló s’obria, per primera vegada, al món de l’economia social i solidària, enguany serà la transformació digital i el seu impacte en les organitzacions, les pimes i els projectes emprenedors la protagonista d’aquesta edició. Així, Bizbarcelona ofereix un programa de conferències sobre eines per a la digitalització dels negocis, en què s’oferiran sessions específiques sobre negocis digitals, logística i distribució, big data i internet de les coses (IoT), màrqueting digital i xarxes socials, tecnologia mòbil, i experiència del client. A més, també s’oferiran recomanacions i recursos i es debatrà sobre aplicacions, oportunitats i tendències en aquest àmbit.

Bizbarcelona també es centrarà en aportar una visió i anàlisi de les principals tendències econòmiques, tecnològiques i empresarials. També hi tindran un espai les noves formes d’activitat emprenedora i empresarial amb impacte social, a més de sostenibles econòmicament i ambientalment, que estant movent el mercat global i que poden determinar l’èxit d’un negoci, l’augment de vendes o l’obertura de nous nínxols de mercat. En aquest bloc estan previstes al voltant de 20 conferències que volen servir d’inspiració i motivar per crear o adaptar l’activitat empresarial a diferents conjuntures.

Eixos per avançar

El tercer gran eix del saló el conformaran conferències sobre finançament, vendes, màrqueting i comunicació 2.0, internacionalització, creació i gestió empresarial i l’economia social i solidària, una realitat creixent a la ciutat. Aquest àmbit, que es va incorporar a Bizbarcelona l’any passat, engloba cooperatives, tercer sector, entitats associatives i empreses socials, entre altres.

Els blocs tercer i quart en què s’estructura el saló estaran dedicats a les eines per a la digitalització i les franquícies. També s’habilitarà un gran espai d’assessorament a càrrec de professionals de més d’una trentena d’entitats col·laboradores, que oferiran orientació personalitzada sobre qüestions fiscals, laborals o jurídiques, i es resoldran dubtes sobre plans de negoci, màrqueting, finançament, transmissió empresarial, innovació, vendes i mercats, i emprenedoria social i col·laborativa, entre altres.

Bizbarcelona també inclourà l’àrea Bizexporta, coordinada per la Cambra de Comerç de Barcelona i CaixaBank, on s’atendran consultes relacionades amb l’activitat exportadora; la Network Talent, organitzada per Pimec, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que busquen determinats perfils qualificats; i Mercat de Finançament, impulsada per Barcelona Activa, que comptarà amb la participació de l’Institut Català de Finances, àngels inversors, acceleradores, entitats financeres, inversors privats i xarxes de micromecenatge.

El sistema de franquícies continuarà tenint un espai propi dins del saló: Bizfranquicias. Aquí, ensenyes de diferents sectors exposaran el seu model de negoci a potencials franquiciats o inversors. També es realitzaran accions formatives i de networking.

Congrés de les Professions

En el marc de l’edició d’enguany de Bizbarcelona tindrà lloc l’acte inaugural, una jornada transversal i una activitat de networking del Congrés de les Professions, organitzat per la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que representa més d’un centenar de corporacions professionals amb més de 200.000 col·legiats de tots els sectors. El congrés s’inclou dins de les nombroses activitats que els diferents col·lectius professionals poden trobar en el saló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.