Política

El PP renova la cúpula sense tancar la guerra interna

Soraya i Casado discrepen sobre l’organigrama

El nou líder proposa reformes penals contra l’independentisme

Les crides a la unitat que van sorgir del congrés que va elegir Pablo Casado al capdavant del PP, avui fa una setmana, no acaben de donar fruit. Soraya Sáenz de Santamaría, l’aspirant derrotada en aquelles primàries, no va acudir ahir al comitè executiu de la formació, celebrat a Barcelona, en disconformitat amb els càrrecs oferts a membres de la seva candidatura en el nou organigrama. Casado ha promocionat aliats de la seva màxima confiança i ha apartat els representants més identificats amb l’època Rajoy-Santamaría, com ara Rafael Hernando, que deixa el càrrec de portaveu del grup al Congrés dels Diputats a l’exministra Dolors Montserrat, que formava part de la candidatura de Dolores de Cospedal. El diputat murcià Teodoro García Egea, director de la campanya de Casado, assumeix la secretaria general de la formació.

El mateix Casado va reaccionar ahir a la plantada de l’exvicepresidenta espanyola advertint que no pensa consentir “ni un corrent intern” ni “etiquetes” dins del partit i va defensar l’esforç que ha fet, va dir, per integrar els sectors perdedors en el nou organigrama. Segons el flamant president del PP, “la meitat de l’estructura” orgànica del partit l’ocupen persones que van estar en altres candidatures a les primàries. Amb tot, va deixar una porta oberta a Santamaría per integrar-se en el nou equip.

Durant la roda de premsa posterior a l’executiva, Casado va anunciar que la “primera iniciativa parlamentària” del nou PP serà una proposta per incorporar al Codi Penal “el delicte de sedició impròpia i el de convocatòria il·legal de referèndum”, unes reformes, per “anticipar-se” a l’independentisme.

“El cas del màster ja no mereix més explicacions”

Redacció

Casado es va mostrar molest per les preguntes que li van fer, ahir en roda de premsa, sobre la polèmica de l’autenticitat del seu màster i la investigació judicial oberta pel cas. “És un tema que ja no mereix més explicacions”, va dir Casado, que es va declarar “fart” per “una cosa tan irrellevant” com el seu curs a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). “És un curs de doctorat de fa dotze anys, i tota la documentació, la que ha aparegut i la que no s’ha trobat està fins i tot a Twitter”, hi va afegir. Amb tot, va manifestar la seva “absoluta tranquil·litat” per la investigació judicial. Segons Eldiario.es, el nou president del PP va treure un excel·lent sense haver trepitjat l’aula en les úniques assignatures que va cursar del seu màster. Les 18 restants li van ser convalidades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.