Política

INÉS ARRIMADAS

CAP DE LA OPOSICIÓ I LÍDER DE CIUTADANS AL PARLAMENT

“Tenim dret a defensar que els carrers també són nostres”

“Ens querellarem contra la mesa i ja veurem si hi ha responsabilitats amb la mesa de la comissió de l’Estatut dels Diputats”

La cap de la oposició i líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, va parlar ahir per a El Punt Avui TV. Aquí se’n reprodueix un extracte.

No li agrada que els governs de Torra i Sánchez dialoguin?
Que parlin, sí. M’agradaria que el senyor Sánchez li digués, al senyor Torra, que deixi d’incomplir les lleis i que deixi de dir als CDR que han de collar.
Si el president espanyol fos Rivera, no es reuniria amb els independentistes? Aplicarien el 155 i ja està?
L’aplicació del 155 depèn de qui incompleix les lleis. Qui ha de ser el garant de la Constitució a Catalunya, que és el govern de la Generalitat, decideix si vol respectar els drets de tots.
Hi ha alguna cosa del govern que li agradi?
Poquetes. Tal com reconeix Torra, la seva prioritat és la independència. Quan es va reunir amb Sánchez, va dir que més del 90% de la conversa va ser per parlar del procés. No és una manera de gestionar Catalunya que m’agradi.
Un jutge pot alterar les majories d’un parlament tenint en compte que els presos són preventius?
La llei d’enjudiciament criminal és molt clara. Els polítics són com la resta de ciutadans.
Es querellaran contra Torrent, la mesa i la comissió de l’Estatut dels Diputats?
Ens querellarem contra la mesa i ja veurem si hi ha responsabilitats amb la mesa de la comissió de l’Estatut dels Diputats. Incomplir el reglament del Parlament ens sembla inadmissible.
Li he sentit dir que els partits de govern fan servir un excés de simbologia. Quan ve al Parlament i porta una bandera espanyola no fa el mateix?
Jo li he retret, al govern, que digui que el símbol del govern és el llaç groc. Cadascú pot portar els seus símbols, però no es poden substituir els símbols de tots per símbols ideològics. Tampoc es pot ocupar l’espai públic amb símbols ideològics. La bandera oficial d’Espanya està sent cremada i retirada d’edificis públics gairebé cada dia.
Quan retiren llaços no col·laboren a la crispació social?
Paguem els impostos per tenir les platges netes de creus grogues i no haver-nos d’empassar ideologia política que no és la nostra. Volem uns carrers lliures de plàstic groc. Nosaltres tenim el mateix dret a defensar que els carrers són també nostres.
Vostè va dir que hi ha molts catalans que s’estan plantejant marxar de Catalunya. Segons l’Idescat i l’INE, Catalunya creix en població.
Hi ha dades de funcionaris de cossos generals de l’Estat que estan demanant molt més marxar de Catalunya que no pas venir-hi. Es una cosa que no es pot quantificar. Fa molts anys que vaig dir que això generaria fractura social i em van dir de tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.