Empreses

Arko projecta l’entrada a Alemanya i vol créixer a França

La firma de construcció per a ‘retail’ i restauració treballa per obtenir projectes d’obres de més superfície

L’estudi d’arquitectura Arko Barcelona, empresa especialitzada en construcció i realització de projectes per cadenes de retail i restauració, ha dissenyat una estratègia de creixement que es basa a potenciar el negoci a l’exterior i que té com a objectiu entrar a Alemanya en els pròxims mesos. L’altre punt fort serà la consolidació del mercat francès, que ja suposa el 30% de la facturació de l’empresa catalana. Les properes passes que es faran al país veí seran la posada en marxa d’un delegat i d’un tècnic per reforçar el client en aquest mercat.

El 2014, Arko Barcelona va iniciar la seva expansió internacional amb l’apertura d’una oficina comercial a França. També va començar a iniciar projectes per a Portugal, Suïssa, Bèlgica i Luxemburg.

Arko Barcelona, fundada per l’empresari Arturo de la Maza l’any 2008, va facturar 5,5 milions d’euros en el darrer exercici i viu creixements al voltant del 60% els darrers anys. Amb una plantilla de 12 professionals, la majoria arquitectes, enginyers i arquitectes tècnics, l’empresa ha doblat facturació en pocs exercicis i també el nombre de projectes. Tot i així, el propietari prefereix menys projectes i més superfície construïda. “En poc temps hem passat de 4.000 m² a 10.000 m² de superfície construïda a l’any”, explica Arturo de la Maza, perquè d’aquesta manera, “no es produeix tanta dispersió i utilització d’operaris”.

L’empresa utilitza una fórmula que li ha donat “molt bons resultats” consistent que totes les botigues d’una marca tinguin el mateix equip, fins i tot si es construeixen en un altre país. Així, “l’estil i els acabats en els diversos projectes són més homogenis”, assegura el propietari de l’estudi d’arquitectura catalana.

L’empresa barcelonina té centralitzades les oficines en una nova dependència de l’Eixample, de 200 m², habilitada el novembre passat. Amb la nova seu i l’equip posat al dia, la previsió de creixement per a enguany és la de superar el 10% la facturació del 2017.

Serveis de consultoria.

“La clau del nostre creixement resideix a oferir un serveis clau en mà, que englobi l’actuació en l’àmbit de la consultoria de la tramitació de llicències d’apertura, disseny, enginyeria i execució final de l’obra a través del desplaçament dels equips d’arquitectes”, explica Artur de la Maza, que afegeix que “ser proveïdor únic permet abaratir els costos al màxim dins del mercat”.

L’empresa va ser triada per portar a terme la construcció del buc insígnia d’Etnia Barcelona, al mític barri del Born de la Ciutat Comtal, un projecte de l’interiorista Lázaro Rosa-Violán, amb una superfície de 900 m², destinada a botigues, oficina i showroom.

Arko també ha participat com a constructor en la reforma integral dels hotels de la cadena Leonardo i Pool & Grace. Actualment treballa en la construcció de punts de venda per a firmes com Chanel, Hunkemöller, Suárez, Furest, Nice Things, Misako i Intimissimi.

El 80% de la facturació de la firma catalana correspon a obres per al sector comerç i restauració, la resta van al sector habitatge i reformes.

ARKO BARCELONA

Facturació
5,5 M€
Treballadors
12
Any de fundació
2008
La crisi va fer que la firma catalana Arko Barcelona hagués de sortir cap als mercats internacionals amb el resultat que el 50% de la facturació es generés més enllà de les fronteres estatals. En l’actualitat, el negoci a fora està al voltant del 30%. L’objectiu ara és tornar a incrementar-lo a l’exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.